ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Το σύνδρομο υπερκινητικότητας συνδέεται με την έλλειψη σιδήρου

Μια νέα τεχνική εγκεφαλικήςαπεικόνισης θα βοηθά τους γιατρούς να κάνουν ακριβέστερη διάγνωση της ΔιαταραχήςΕλλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, υπολογίζοντας τα επίπεδα σιδήρουστον οργανισμό.

Το σύνδρομο υπερκινητικότητας συνδέεται με την έλλειψη σιδήρου

Μια νέα τεχνική εγκεφαλικήςαπεικόνισης θα βοηθά τους γιατρούς να κάνουν ακριβέστερη διάγνωση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, υπολογίζοντας τα επίπεδα σιδήρουστον οργανισμό.

Η εφαρμογή της μαγνητικήςαπεικόνισης (MRI) θα αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο για τη μέτρηση τουσιδήρου ως ένδειξη του συνδρόμου, ώστε να λαμβάνονται οι βέλτιστες αποφάσεις γιαθεραπεία.

Ερευνητές από το ΙατρικόΠανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας χρησιμοποίησαν τη μαγνητική ώστε να μετρήσουν τα επίπεδα σιδήρου σε 22παιδιά και εφήβους με ΔΕΠΥ, καθώς και σε 27 υγιή άτομα.

Ο σίδηρος είναιαπαραίτητος ώστε ο εγκέφαλος να μπορεί να συνθέσει ντοπαμίνη. Τα φάρμακα πουχορηγούνται στα άτομα με ΔΕΠΥ έχουν ακριβώς αυτό το στόχο κι έτσι η νέα τεχνικήθα υποδεικνύει στους γιατρούς εάν ο ασθενής πρόκειται να δει θετικάαποτελέσματα από τη φαρμακευτική αγωγή.

Οι θεράποντεςιατροί θα εφαρμόζουν τη μη επεμβατική εξέταση ώστε να έχουν μια αξιόπιστηεικόνα για τα επίπεδα σιδήρου. Στη συνέχεια, θα μπορούν να αποφασίσουν εάν ηφαρμακευτική αγωγή θα αποδειχθεί αποτελεσματική.

Τα ευρήματα της ερευνητικής ομάδας παρουσιάστηκανστο ετήσιο συνέδριο του Ακτινολογικού Συλλόγου Νότιας Αμερικής.