ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Μία παράδοξη αιτία που πυροδοτεί εκρήξεις θυμού

Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο υποστηρίζουν ότι οι εκρήξεις θυμού είναι μια ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιφλεγμονώδη φάρμακα, καθώς  οι νευριασμένοι και οργισμένοι άνθρωποι βρέθηκε ότι έχουν μια υπερβολική φλεγμονώδη αντίδραση στον οργανισμό τους.
Μία παράδοξη αιτία που πυροδοτεί εκρήξεις θυμού

Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο υποστηρίζουν ότι οι εκρήξεις θυμού είναι μια ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιφλεγμονώδη φάρμακα, καθώς οι νευριασμένοι και οργισμένοι άνθρωποι βρέθηκε ότι έχουν μια υπερβολική φλεγμονώδη αντίδραση στον οργανισμό τους.


Η μελέτη σύμφωνα με την οποία αποκαλύπτεται η οργανική εξήγηση για τις εκρήξεις θυμού, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση JAMA Psychiatry.


Η φλεγμονή είναι μία φυσική αντίδραση του οργανισμού σε ένα τραυματισμό ή σε μία λοίμωξη και προκαλεί την παραγωγή κυτοκινών που ενεργοποιούν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος.


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο εξέτασαν 70 άτομα που χαρακτηρίζονται από συχνά και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα θυμού. Τα συμπτώματα του έντονου θυμού και οι εκρήξεις επιθετικότητας συνήθως δυσανάλογες με την αφορμή που τις προκαλούν, έχουν πλέον ήδη κατηγοριοποιηθεί και η κατάσταση αυτή ονομάζεται «διαλείπουσα εκρηκτική διαταραχή» που χαρακτηρίζεται από εκρήξεις επιθετικότητας δυσανάλογες σε σχέση με τα γεγονότα.


Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι εθελοντές με αυτή τη διαταραχή είχαν σημαντικά υψηλά επίπεδα κυτοκινών γεγονός που υποδηλώνει μια άμεση σχέση ανάμεσα στη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού και την επιθετικότητα. Δηλαδή, η φλεγμονή είναι δυνατόν να προκαλεί θυμό.


Ενδεχομένως η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων να μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση αυτών, τονίζουν οι ερευνητές.

Διαβάστε επίσης


Πόσο ευερέθιστος είστε; Κάντε το τεστ θυμού!