ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΠΑΣΟΚ: να διαχωρισθούν Δρομοκαίτειο & Δαφνί

Να αποσυνδεθεί το Ψυχιατρικό νοσκομείο Αττικής "Δρομοκαϊτειο" από το ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί")  και να τοποθετηθεί διοικητής στο πρώτο ψυχιατρείο, ζήτησε την Μεγάλη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον γενικό γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη. 
ΠΑΣΟΚ: να διαχωρισθούν Δρομοκαίτειο & Δαφνί

Να αποσυνδεθεί το Ψυχιατρικό νοσκομείο Αττικής "Δρομοκαϊτειο" από το ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") και να τοποθετηθεί διοικητής στο πρώτο ψυχιατρείο, ζήτησε την Μεγάλη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον γενικό γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη.

Ο υπουργός Υγείας επιφυλάχθηκε να απαντήσει, ενώ υπενθυμίζεται ότι η διασύνδεση των δύο ιδρυμάτων πραγματοποιήθηκε επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με την συμφωνία που έχουμε υπογράψει με την ΕΕ τα Ψυχιατρεία θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τον Ιούνιο του 2015, και οι ασθενείς να μεταφερθούν σταδιακά σε άλλες δομές ή σε Ψυχιατρικές Κλινικές που θα δημιουργηθούν σε γενικά νοσοκομεία.