ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Το Δαφνί μπορεί να μετατραπεί σε Πάρκο Υγείας

Τη Μονάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών- Τοξικομανών ''18 ΑΝΩ'' που βρίσκεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), επισκέφθηκε την Πέμπτη η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου, Φωτεινή Κουλούρη. Η Υφυπουργός Υγείας μάλιστα, εξέφρασε το όραμα, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του άλσους Δαφνίου, να μετεξελιχθεί –στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης- σε ένα σύγχρονο πάρκο Υγείας.

Παπακώστα: Το Δαφνί μπορεί να μετατραπεί σε Πάρκο Υγείας

Η Υφυπουργός συζήτησε διεξοδικά για τα θέματα της Μονάδας με τον Διοικητή του ΨΝΑ, Παύλο Θεοδωράκη, με τον Διευθυντή του 18 ΑΝΩ, Αλέξανδρο Κυρούση, καθώς και με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του ΨΝΑ, Ιατρικής, Δημήτρη Παπαϊωαννίδη, Νοσηλευτικής, Βασιλική Μούγια και Διοικητικής, Αλεξάνδρα Κυβέλου. Επίσης, η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κατ' ιδίαν με νοσηλευόμενους, αλκοολικούς και τοξικομανείς και να συζητήσει με τους ίδιους για την προσπάθεια που κάνουν.

Το προσωπικό της Μονάδας ενημέρωσε την Κατερίνα Παπακώστα ότι εκτός από την τοξικομανία και τον αλκοολισμό, λειτουργεί και Τμήμα Διατροφικών Διαταραχών, καθώς τα τελευταία χρόνια, αυξάνεται το ποσοστό των θεραπευομένων, οι οποίοι παρουσιάζουν συνύπαρξη τοξικομανίας και Διατροφικές Διαταραχές (βουλιμία-ανορεξία). Η Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του Τμήματος αυτού και έδωσε κατευθύνσεις, προκειμένου να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο Κέντρο για θέματα Διατροφικών Διαταραχών. Επίσης, στη Μονάδα, λειτουργεί και Τμήμα Προβληματικής Χρήσης Διαδικτύου για τα άτομα, κυρίως νεανικών ηλικιών που παρουσιάζουν εξάρτηση από το διαδίκτυο.

Η Υφυπουργός Υγείας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, εξέφρασε το όραμα, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του άλσους Δαφνίου, να μετεξελιχθεί –στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης- σε ένα σύγχρονο πάρκο Υγείας.