ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γρηγοράκος- Παπακώστα: Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του Μαιευτικού τμήματος του Τζανείου

Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος  του Μαιευτικού- Γυναικολογικού Τμήματος του Τζάνειου Νοσοκομείου και σε κάθε περίπτωση, ουδεμία σχέση έχει αυτό με τον σχεδιασμό της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, δηλώνουν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, όσο και η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις των γιατρών του Πειραιά (ΙΣΠ) για επίσκεψη απειλή εκ μέρους του τεχνικού κλιμακίου.

Γρηγοράκος- Παπακώστα: Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του Μαιευτικού τμήματος του Τζανείου

Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κου Λεωνίδα Γρηγοράκου και της Υφυπουργού Υγείας, κας Κατερίνα Παπακώστα, στην ανακοίνωση του ΙΣΠ, σχετικά με την Μαιευτική Κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου έχςι ως εξής:

- Η επίσκεψη του εν λόγω κλιμακίου πραγματοποιείται σε όλα τα Γενικά Νοσοκομεία Αττικής, και συνεπώς και στο Τζάνειο Νοσοκομείο, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα χωροθέτησης των Ψυχιατρικών Κλινικών, όπως προβλέπει η μεταρρύθμιση στον ευαίσθητο τομέα της Ψυχικής Υγείας, η οποία πυρήνα έχει τον άνθρωπο και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων.

- Δεν έχει τεθεί θέμα σχετικά με το κλείσιμο του Μαιευτικού- Γυναικολογικού Τμήματος του Τζάνειου Νοσοκομείου και σε κάθε περίπτωση, ουδεμία σχέση έχει αυτό με τον σχεδιασμό της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

- Ειδικότερα, αναφορικά με την μεταρρύθμιση στην Ψυχική Υγεία η Υφυπουργός Υγείας αναμένει τις προτάσεις και τη συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, των οποίων η εμπειρία και η κατάρτιση των μελών τους είναι απαραίτητη στη χάραξη πολιτικών και στην εξεύρεση λύσεων.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΠ: Το Τζάνειο δεν θα θυσιασθεί για την αποασυλοποίηση