ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα από Λέρο: Το νέο «δόγμα» του υπουργείου είναι ανθρωποκεντρικό

Το νέο ΄΄δόγμα΄΄ του Υπουργείου Υγείας το οποίο είναι ανθρωποκεντρικό, εστιάζοντας στον άνθρωπο και στην ανθρώπινη αξία, ανακοίνωσε από το νησί της Λέρου η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα Σιδηροπούλου, μία ανακοίνωση, η οποία έχει την δική της σημειολογία για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Παπακώστα από Λέρο: Το νέο «δόγμα» του υπουργείου είναι ανθρωποκεντρικό

Ειδικότερα, εξερχόμενη από το Κρατικό Θεραπευτήριο η Υφυπουργός δήλωσε:

«Από το νησί της Λέρου, ως ισχυρό συμβολισμό, θέλω να ανακοινώσω το νέο ΄΄δόγμα΄΄ του Υπουργείου Υγείας το οποίο είναι ανθρωποκεντρικό, εστιάζοντας στον άνθρωπο και στην ανθρώπινη αξία. Ο άνθρωπος είναι το κύριο μέλημα και στη μεταρρύθμιση στον τομέα της Ψυχικής Υγείας. Οι ανθρώπινοι πόροι, οι οικονομικοί πόροι και οι κτιριακές εγκαταστάσεις ακολουθούν, υπηρετώντας αυτόν τον σκοπό. Στόχος της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης είναι η προστασία των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων και η άρση του κοινωνικού στίγματος σε βάρος τους».

Η Υφυπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη εργασίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Φωτεινή Κουλούρη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα νησιά της Ρόδου, της Κω και της Λέρου.

Η Υφυπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Βασίλειο Παπανικόλα, και τον Αναπληρωτή Διοικητή, Βασίλειο Στασινόπουλο, από τους οποίους έλαβε λεπτομερή ενημέρωση για τη λειτουργία των τμημάτων του Νοσοκομείου και τα προβλήματα που υπάρχουν. Επίσης, συζήτησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και επισκέφτηκε το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κω ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αιμοδοσία από εθελοντές. Εκεί, η Κατερίνα Παπακώστα, έστειλε για μια ακόμα φορά το μήνυμα στους πολίτες να στραφούν στην εθελοντική αιμοδοσία καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πολύ υψηλά στη λίστα με τις χώρες στον τομέα της ανάγκης σε αίμα.