ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Κονδύλι 700.000 ευρώ για τις δομές του Ψυχιατρείου Λέρου

Στην σημασία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που έχει ήδη δρομολογηθεί, δίνοντας κατευθύνσεις και  απαραίτητες οδηγίες ώστε να τηρείται ως ''Ευαγγέλιο'' το κείμενο των δικαιωμάτων των ψυχικώς ασθενών αναφέρθηκε η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στις ενδονοσοκομειακές δομές του Ψυχιατρείου Λέρου, Λέπιδα, Λακκί και ΤΑΜΕΑ.

Κονδύλι 700.000 ευρώ για τις δομές του Ψυχιατρείου Λέρου

Μετά την επίσκεψή της, η Υφυπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας της καθημερινότητας και της διαβίωσης των ασθενών και την επιτακτική ανάγκη ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται και ανακοίνωσε πως η ίδια έχει αιτηθεί κονδύλι ύψους 700.000 Ευρώ από την Ειδική Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να ικανοποιηθούν αυτές οι ανάγκες.

Η Υφυπουργός Υγείας, επισκέφθηκε επίσης την Τρίτη, τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Π.Ε.ΤΟ.Ψ.Υ. (ΚΟΙΣΠΕ – ΤΟΨΥ) Δωδεκανήσου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα λειτουργίας και δράσης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού από τον πρόεδρο, Ανδρέα Γεωργίου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και έλαβε στοιχεία για τα προγράμματα του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. και το βαθμό αποτελεσματικότητάς τους.

Κατά την επίσκεψή της στις δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου, η Κατερίνα Παπακώστα, έλαβε πληροφόρηση από τον Διοικητή, Δημήτρη Καρανικόλα, για το έργο που επιτελούν, για τους ασθενείς που φιλοξενούν και για τις συνθήκες της καθημερινότητας ασθενών και εργαζομένων στις δομές αυτές. Επίσης, η Υφυπουργός, συναντήθηκε και συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Ψυχιατρείου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο.