ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Έξι επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι για να αποφύγετε το διαζύγιο

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας, περισσότεροι από τους μισούς γάμους καταλήγουν σε διαζύγιο.

Έξι επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι για να αποφύγετε το διαζύγιο

Θεωρίες και υποθέσεις για τους λόγους που συμβαίνει αυτό υπάρχουν πολλές. Αν, όμως, εσείς αναζητάτε απλά εκείνους τους τρόπους που θα γλιτώσετε από το ψυχολογικό (και όχι μόνο) τραύμα ενός διαζυγίου, μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε στην επιστήμη.

Δείτε 6 επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους για να θωρακίσετε τον γάμο σας απέναντι στο διαζύγιο:

Εμπιστευθείτε τη διαίσθησή σας

Έρευνα του 2009 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science έδειξε ότι η διαίσθηση ενός ατόμου μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το αν θα παραμείνει παντρεμένος και ευτυχισμένος στον γάμο του ή όχι. Ενώ υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που καθορίζουν την οικογενειακή ευτυχία, είναι η αρχική στάση του ενός νεόνυμφου προς τον άλλο, που είναι ο πιο καθοριστικός. Το ασυνείδητο, αγνό συναίσθημα διαίσθησης όταν φτάνει η στιγμή του γάμου είναι αυτό που πρέπει να εμπιστευτεί ο κάθε ένας για να καταλάβει εκ των προτέρων αν ο γάμος του θα είναι επιτυχής.

Ο άντρας πρέπει να είναι... υπομονετικός και ήρεμος

Έρευνα του 2014 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Marriage and Family, έδειξε ότι το κατά πόσο ο σύζυγος σε ένα ζευγάρι είναι ευέξαπτος, αποτελεί και τον πιο βασικό παράγοντα ευτυχίας στον έγγαμο βίο. Επίσης, η καλή γενικότερη κατάσταση της υγείας του άντρα αποδείχτηκε πολύ σημαντικός παράγοντας για έναν καλό γάμο. Από την άλλη πλευρά, η ήρεμη και θετική στάση της συζύγου και η καλή της υγεία δεν βρέθηκε ότι επηρεάζουν την πορεία ενός γάμου. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν άτομα ηλικίας από 63 έως 90 ετών.

Παντρευτείτε τον... σχολικό σας έρωτα

Δημοσκόπηση του 2014 από την ιστοσελίδα eHarmony βρήκε ότι τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν στην σχολική ηλικία ή στον χώρο εργασίας ήταν πιο ικανοποιημένα από τον έγγαμο βίο τους και ήταν 41% λιγότερο πιθανό να πάρουν διαζύγιο. Από την άλλη, ειδικά τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν σε μπαρ ήταν 24% πιο πιθανό να πάρουν διαζύγιο.

Φροντίστε να μένετε σε πόλη που ψηφίζει... συντηρητικά

Έρευνα του 2009 από το πανεπιστήμιο του Μισούρι στο Κάνσας των ΗΠΑ έδειξε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια που κατοικούν σε πόλεις ή πολιτείες που έστω και πλειοψηφικά επιλέγουν "συντηρητικά" κόμματα, διάγουν μακροβιότερους γάμους από τα ζευγάρια που κατοικούν σε περιοχές που επιλέγουν συνήθως "δημοκρατικούς" υποψηφίους.

Μοιράστε τις δουλειές του σπιτιού

Έρευνα του 2010 που δημοσιεύθηκε στη επιστημονική επιθεώρηση Feminist Economics έδειξε ότι όταν η γυναίκα επωμίζεται όλες τις ευθύνες του σπιτιού επιπλέον της εργασίας που έχει, τότε ο γάμος είναι πιο πιθανό να λήξει πρόωρα.

Πηγαίνετε στο σινεμά

Έρευνα του 2014 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Consulting and Clinical Psychology έδειξε ότι τα ζευγάρια που παρακολουθούν συχνά ταινίες στο σινεμά και στη συνέχεια συζητούν τους χαρακτήρες της ιστορίας είναι πιο ικανοποιημένα στον γάμο τους και έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο.

Διαβάστε επίσης:

Δεν θα πιστέψετε τον Νο. 1 λόγο που οι γυναίκες απατούν τους συζύγους τους

Το κλειδί της ευτυχίας των αντρών το κρατάει η...

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Και επιστημονικά επιβεβαιωμένο ότι ο γάμος παχαίνει