ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Παπακώστα: εγγυάται για την ομαλή μετεγκατάσταση της ψυχιατρικής κλινικής Σερρών

Συνάντηση με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Γρηγόριο Ευσταθιάδη, πραγματοποίησε την Τρίτη, η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. 

Παπακώστα: εγγυάται για την ομαλή μετεγκατάσταση της ψυχιατρικής κλινικής Σερρών

Κατά τη συνάντηση, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τη μετεγκατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής από το παλιό Νοσοκομείο Σερρών σε χώρο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Ειδικότερα, συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης και ο σχεδιασμός στοχευμένων ενεργειών για την ομαλή μετεγκατάστασή της.

Η Κατερίνα Παπακώστα, από την πλευρά της, εγγυήθηκε ότι θα υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας για την ομαλή μετεγκατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Εν τω μεταξύ, την χορήγηση αδειών λειτουργίας στην Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) για το Οικοτροφείο στη Λυκόβρυση Αττικής, καθώς και στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών για το Οικοτροφείο «ΚΑΛΛΙΡΟΗ» στο Δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, ενέκρινε η κυρία Παπακώστα.

Τα δύο Οικοτροφεία φιλοξενούν 15 άτομα το καθένα, με βαριά νοητική υστέρηση και συνοδές διαταραχές και προσφέρουν στους ασθενείς τους υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Στόχος τους, είναι η σταδιακή βελτίωση των κοινωνικών ικανοτήτων των ασθενών τους, η ελαχιστοποίηση των μειονεξιών τους, η μείωση του στίγματος, η αποϊδρυματοποίηση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, με έμφαση πάντα, στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.