ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση Παπακώστα με ΕΙΝΑΠ για τα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων

Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων ατόμων που σχετίζονται με ποινικά ζητήματα (άρθρα 69 και 70 του Ποινικού Κώδικα), και οι ακούσιες νοσηλείες, ήταν το θέμα συζήτησης μεταξύ της υφυπουργού Υγείας κυρίας Κατερίνας Παπακώστα, και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (Ε.Ι.Ν.Α.Π.) την Τετάρτη.

Συνάντηση Παπακώστα με ΕΙΝΑΠ για τα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων

Η Υφυπουργός Υγείας ειδικότερα, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο, με την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (Ε.Ι.Ν.Α.Π.), Ματίνα Παγώνη, τον Αντιπρόεδρο, Κώστα Λιβαδά, και μέλη του Δ.Σ.

Η Υφυπουργός υπενθύμισε ότι για το θέμα, έχει ήδη ξεκινήσει, στενή συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, κατά την συνάντησή της με τον νέο Γενικό Γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Άγγελο Τσιγκρή, και έχει αποφασιστεί η σύσταση Ομάδας Εργασίας για το σχεδιασμό κατάλληλων δομών για παραβατικούς ασθενείς και κυρίως παραβατικούς εφήβους.

Επίσης, η Υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης για την πορεία του μετασχηματισμού των δομών Ψυχικής Υγείας στο πλαίσιο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, η Γενική Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, Αθηνά Κύρλεση, η Δ/ντρια της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου, Μαρία Καμμένου, η Προϊσταμένη του Τμήματος νοσοκομειακής περίθαλψης, Αγγελική Πολυχρονοπούλου, και η Προϊσταμένη του τμήματος εξωνοσοκομειακής προστασίας, Δήμητρα Σιακοτού.