ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Θετικές λειτουργικές επιδόσεις στα αποτελέσματα του ομίλου ΥΓΕΙΑ, παρά το calwback & το rebate

Συνεχίζουν να καταγράφουν σημαντική βελτίωση παρά τη συνεχιζόμενη νομοθετική υποχρέωση εφαρμογής περικοπών από τον ΕΟΠΥΥ (claw-back και rebate) οι λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου ΥΓΕΙΑ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του 9μηνου.

Θετικές λειτουργικές επιδόσεις στα αποτελέσματα του ομίλου ΥΓΕΙΑ, παρά το calwback & το rebate

Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα ενδιάμεσα οικονομικά αποτελέσματα του 9μήνου 2015 και 2014, που ακολουθούν, έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις περικοπών στην τιμολόγηση των νοσηλειών και των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (rebate και clawback) κατά το άρθρο 100 του Ν. 4172/2013(ΦΕΚ Α’ 167), οι οποίες (αποφάσεις) τέθηκαν σε εφαρμογή αναδρομικά από 1.1.2013.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του ομίλου έχουν ως εξής:

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του εννιαμήνου του 2015, ανήλθε σε €165,5 εκ. σημειώνοντας αύξηση 1% έναντι €163,8 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ, ΦΟΡΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ (EBITDA): Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του εννιαμήνου του 2015 κατέγραψαν σημαντική αύξηση κατά 46,6% και ανήλθαν σε €14,7 εκ. έναντι κερδών €10 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του εννιαμήνου του 2015 παρουσίασαν σημαντική βελτίωση κατά 33,2% περιορίζοντας τις ζημιές σε €-7,5 εκ. έναντι ζημιών €-11,3εκ. το εννιάμηνο του 2014.

ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε ζημιές €-8,8 εκ. το εννιάμηνο του 2015 έναντι ζημιών €-11,4εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Πρόεδρος του «Ομίλου ΥΓΕΙΑ» κυρία Ρίτα Σουβατζόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία με το επιχειρηματικό περιβάλλον να βάλλεται κυρίως από τις πρόσφατες φορολογικές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ κατάφερε να αυξήσει την λειτουργική του κερδοφορία, εδραιώνοντας την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον ιδιωτικό κλάδο παροχής υγείας. Η Διοίκηση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ προκειμένου να εξασφαλίζει τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου έχει επικεντρωθεί στην επιτυχή κεφαλαιακή θωράκιση, την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας παρά τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων και την υποστήριξη στρατηγικών πρωτοβουλιών των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου με απώτερο στόχο την μεγιστοποίηση των συνεργειών εντός του Ομίλου.

Σταθερός πυλώνας της στρατηγικής μας αποτελεί η συνεχής προσπάθεια ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες των νοσοκομείων να εξακολουθούν να παραμένουν εφάμιλλες της υψηλότερης παγκοσμίως ποιότητας και ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ να παραμένει στην υψηλή θέση αναγνωρισιμότητας διεθνώς.

Διαβάστε ακόμη:

Μέλος του ομίλου International Assistance Group το ΥΓΕΙΑ

ΜΗΤΕΡΑ: Ένας χρόνος πιστοποίησης ως «Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη»