ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

«Άγχος» - Ένα πολύ διαφορετικό περιοδικό

«Κουίζ: Γιατί το έκανες αυτό; Τι στο καλό σκεφτόσουν;» Αυτός είναι ένας από τους χαρακτηριστικούς τίτλους που φιγουράρουν στο εξώφυλλο ενός νέου και εντελώς... ψεύτικου περιοδικού που ονομάζεται «Άγχος: Το περιοδικό».

«Άγχος» - Ένα πολύ διαφορετικό περιοδικό

Το «περιοδικό» αποτελεί μια ιδιαίτερα καυστική και χιουμοριστική προσέγγιση σε ένα πολύ συχνό πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας, το άγχος.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, η χρήστης του Twitter @crayonelyse δημοσιεύει τα πρωτότυπα εξώφυλλα, σε μια προσπάθεια να περιγράψει ωμά τις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που βιώνει καθημερινά έντονο άγχος, όπως η ίδια.

Οι τίτλοι της αφορούν κάθε έκφανση του άγχους, όπως το κοινωνικό άγχος («Η συνάδελφος Τζέσι: Έμπιστη φίλη, αλλά μήπως κρυφά σε μισεί;»), οι συγκρίσεις («Μήπως θα έπρεπε να χρησιμοποιείς ενυδατική; Η Μέγκαν χρησιμοποιεί ενυδατική») και οι ανασφάλειες («Δεκαπέντε υπέροχα μαγιό που θα κάνουν το σώμα σου να μοιάζει με σακούλα από λουκάνικα!»).

«Ελπίζω πως το γέλιο που προκαλούν τα παράλογα εξώφυλλα θα βοηθήσει να διαχειριστεί κάποιος πιο εύκολα κάτι αρκετά επίπονο, όπως είναι το άγχος», δηλώνει η Crayon. «Εμπνέομαι από τη δουλειά μου, από τους φίλους μου, από την επικαιρότητα, γενικώς από καθετί που μου προκαλεί ανησυχίες».

Όπως εξηγεί η ίδια, όταν προσπαθεί να δει τις σκέψεις της σαν να μην είναι δικές της συνειδητοποιεί ότι δεν είναι πραγματικές ή τουλάχιστον ότι δεν χρειάζεται να είναι.

Δείτε τα εξώφυλλα που έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα.

anxiety magazine cover 1
anxiety magazine cover 2
anxiety magazine cover 4
anxiety magazine cover 3

Δείτε κι αυτό:

Το άγχος και η κατάθλιψη μέσα από ένα συγκλονιστικό κόμικ

Το άγχος των 20άρηδων μέσα από ένα βίντεο animation

Το αινιγματικό τατουάζ που φιγουράρει στα social media (εικόνες)