ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

«The girls from Malawa»: Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό για τη νευρική ανορεξία που συγκλονίζει

Τη σκοτεινή πλευρά της νευρικής ανορεξίας, μιας ψυχικής νόσου που απειλεί όλο και περισσότερα κορίτσια τα τελευταία χρόνια, κατέγραψε ο φακός της φωτογράφου Marie Hald, σε μια θεραπευτική κοινότητα που βρίσκεται στην ύπαιθρο της Πολωνίας.

«The girls from Malawa»: Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό για τη νευρική ανορεξία που συγκλονίζει

Μέσα στο Drzewo Zycia ή αλλιώς «Δέντρο της Ζωής», νεαρές γυναίκες δίνουν τη μάχη τους ενάντια στην ανορεξία, την «Ana» όπως την αποκαλούν οι ίδιες.

Ο χώρος θυμίζει κατασκήνωση, «αλλά όλες εδώ υποφέρουν και συχνά η ατμόσφαιρα είναι βαριά», λέει η φωτογράφος Marie Hald, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τους υπεύθυνους της μονάδας, όσο και από τα κορίτσια, όταν θέλησε να φωτογραφήσει τις ίδιες και τον χώρο που ζουν.

Η εμπειρία της την οδήγησε στο πρότζεκτ «The Girls from Malawa», όπως είναι το όνομα του χωριού όπου βρίσκεται η θεραπευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με το CNN, κάθε ημέρα περιλαμβάνει έξι γεύματα και ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες. «Όλοι είναι τόσο ευγενικοί. Μετά από μια ημέρα, άρχισα να ζω μαζί με τα κορίτσια και να κάνω ό,τι και εκείνα», λέει η φωτογράφος.

Μετά από κάθε μεγάλο γεύμα, όλοι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι για μια επιπλέον ώρα, για τη διαδικασία της πέψης, «προκειμένου καμία από τις κοπέλες να μην επιχειρήσει να κάνει εμετό...».

ana1
ana3
ana4
ana5
ana6

Διαβάστε επίσης:

Οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δίαιτας και διατροφικής διαταραχής

Πώς θα καταλάβετε ότι κάποιο κοντινό σας άτομο έχει νευρική ανορεξία

Τα 20 γνωστά και άγνωστα συμπτώματα της Νευρικής Ανορεξίας