ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η πιο απλή καθημερινή συνήθεια για να νικήσετε το εργασιακό στρες!

Αν πηγαίνετε στη δουλειά στρεσαρισμένοι ή φεύγετε νιώθοντας ότι κάθεται επάνω στο στήθος σας ένας... ελέφαντας, υπάρχει τρόπος να διώξετε τις κακές σκέψεις και μάλιστα είναι πολύ απλός!

Η πιο απλή καθημερινή συνήθεια για να νικήσετε το εργασιακό στρες!

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε το μέσο μετάβασής σας από και προς τη δουλειά!

Αυτή είναι η συμβουλή επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Κονκόρντια του Καναδά!

bigstock 135885599

Αυτό βέβαια αν υποθέσουμε ότι συνηθίζετε να μετακινείστε με το αυτοκίνητο ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο, ιδίως για να πάμε στη δουλειά.

Όπως αναφέρει μάλιστα η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση International Journal of Workplace Health Management, το ποδήλατο δεν βοηθά μόνο να μειωθεί το εργασιακό στρες αλλά και να βελτιωθούν οι επιδόσεις στη δουλειά.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές συνέκριναν πώς τα διάφορα μέσα μετακίνησης –ποδήλατο, αυτοκίνητο, μέσα μαζικής μεταφοράς– επηρεάζουν τα επίπεδα στρες και τη διάθεση 123 εργαζομένων. «Όσοι από τους εργαζόμενους πήγαιναν με το ποδήλατο στη δουλειά τους είχαν σημαντικά λιγότερο στρες στα πρώτα 45 λεπτά που βρίσκονταν στον χώρο εργασίας σε σύγκριση με όσους χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο» αναφέρει ο Στέφαν Μπρούτους, επικεφαλής συντάκτης της μελέτης. Το στρες και η διάθεση το πρωί, συμπληρώνει, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό πώς θα νιώθουμε όλη την υπόλοιπη ημέρα, γι’ αυτό και οι ερευνητές εστίασαν σε αυτό το χρονικό παράθυρο.

Ποδήλατο από και προς τη δουλειά λοιπόν για καλύτερη διάθεση αλλά και λίγη έξτρα γυμναστική!

Δείτε κι αυτό:

Εργασιακό στρες: Το τεστ των 7 ερωτήσεων

Καλύτερη υγεία και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής έχουν όσοι χρησιμοποιούν τακτικά το ποδήλατο