ΥΓΕΙΑ

Οι 8 εγγυημένες «συνταγές» για το κρυολόγημα

Οι πρώτες ιώσεις έχουν αρχίσει να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους,με την αλλαγή του καιρού. Η εμφάνιση του κρυολογήματος σημαίνει ότι η εποχήάλλαξε και θα πρέπει να είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί.
Οι 8 εγγυημένες «συνταγές»  για το κρυολόγημα

Οι πρώτες ιώσεις έχουν αρχίσει να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους,με την αλλαγή του καιρού. Η εμφάνιση του κρυολογήματος σημαίνει ότι η εποχήάλλαξε και θα πρέπει να είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί.

Η αντιμετώπιση του κρυολογήματος γίνεται εμπειρικά και όλοι μαςέχουμε το δικό μας γιατροσόφι.

Τα 8 εγγυημένα και δοκιμασμένα γιατροσόφια για τοκρυολόγημα, που παραδεχονται και οι επιστήμονες, είναι τα εξής:

Κοτόσουπα: Το απόλυτο φάρμακο για το κρυολόγημα! Πολλοίερευνητές μελέτησαν τα οφέλη της κοτόσουπας και διαπίστωσαν ότι μια ουσία πουαναδεικνύεται από τη διαδικασία του βρασμού του κοτόπουλου, η καρνοσίνη, βοηθάτο ανοσοποιητικό. Αν ληφθεί υπόψη ότι στην κοτόσουπα περιέχονται και πολλάλαχανικά, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι ο οργανισμός δέχεται επίθεση βιταμινών καιαναρρώνει πιο γρήγορα.

Τσάι με λεμόνι και μέλι: Ο απόλυτος αντισηπτικός συνδυασμός.Το τσάι περιέχει φλαβονοειδή που ενισχύουν τον οργανισμό. Το λεμόνι και το μέλιείναι γνωστά αντισηπτικά, οπότε δημιουργούν ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τονπολλαπλασιασμό των ιών και των μικροβίων.

Hot toddy: Η βρετανική απάντησηστο κρυολόγημα! Οι Άγγλοι το λατρεύουν καθώς θεωρούν ότι ένα φλιτζάνι τσαγιούμε ένα δάχτυλο ζεστό ουίσκι και μέλι, είναι η άμεση λύση για την αποσυμφόρησητου ρινικού συστήματος.

Χαμομήλι: Η ελληνική απάντηση για οτιδήποτε. Η αξία τουχαμομηλιού είναι πασίγνωστη και η δράση του αναμφισβήτητη. Το χαμομήλι θεωρείται καταπραϋντικό,αντιφλεγμονώδες με αντιμικροβιακή δράση. Ωστόσο μπορεί να προκαλέσει σοβαρέςανεπιθύμητες ενέργειες σε άτομα με αλλεργία στα αγριόχορτα, ενώ έρευνες έχουνδείξει ότι επηρεάζει την απορρόφηση του σιδήρου.

Γαργάρες με αλατόνερο: Ένα ποτήρι νερό με ένα κουταλάκι τουγλυκού αλάτι, είναι ιδανικό για τον ερεθισμένο λαιμό και το λαιμό.

Πλύσιμο των δοντιών: Οι οδοντίατροι το λένε, αλλά ποιος τουςακούει… Τα παιδιά που πλένουν τα δόντια τους, αρρωσταίνουν κατά 60% λιγότεροαπό τις ιώσεις, όπως έχει διαπιστωθεί από πολλές έρευνες.

Νερό: Πολύ πολύτιμο.Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι το μυστικό για τη γρήγορη ανάρρωση από τοκρυολόγημα. Το σώμα δεν πρέπει να αφυδατώνεται και η συχνή λήψη νερού, έστω καιλίγες σταγόνες, βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης από τις βλέννες.

Βιταμίνη C: Αν είστε από εκείνους που έχουν επάρκεια σε βιταμίνηC, τότε δε θα σας βοηθήσει πολύ, και ο οργανισμός σας θααποβάλλει την περιττή ποσότητα. Αν πάλι ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού δεν είναι απότα αγαπημένα σας, τότε καλό θα είναι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας.