ΟΜΟΡΦΙΑ

Νέα τεχνική face lift για αποτέλεσμα που διαρκεί

Νέα δεδομένα στην πλαστική πρόσωπου δημιουργεί η εφαρμογήτης νέας τεχνικής «face  lift SMAS 3σημείων»
Νέα τεχνική face lift για αποτέλεσμα που διαρκεί

Νέα δεδομένα στην πλαστική πρόσωπου δημιουργεί η εφαρμογήτης νέας τεχνικής «face lift SMAS 3σημείων» που παρουσιάστηκε στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφαταστην Αθήνα.

«Η νέα τεχνική face lift «ανάρτησης SMAS 3 σημείων» βασίζεται στην αποκόλληση,ανάρτηση και σταθεροποίηση των ιστών τουπροσώπου, δίνοντας ένα πιο σταθερό, αρμονικό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, σεσύγκριση με παλαιότερες τεχνικές, όπως είναι οι αναρτήσεις με ράμματα πουδίνουν πολύ βραχύτερο αποτέλεσμα» ανέφερε κατά την παρουσίαση ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός Δρ. ΑθανάσιοςΑθανασίου.

Στόχος της πλαστικών επεμβάσεων, σύμφωνα με τουςεπιστήμονες, είναι να βάλουν «φρένο» στη γήρανση, που ορίζεται με τη σταδιακή βαρυντική πτώση των μαλακώνμορίων του προσώπου, την απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης των ιστών, τηνχαλάρωση των μυοδερματικών συνδέσμων και την απώλεια όγκου ή συρρίκνωση τωνοστών του προσώπου.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της γήρανσης τουπροσώπου, όπως έχουν καταγραφεί από προσωπομετρικές αναλύσεις, είναι η χαλάρωσηκαι ο σχηματισμός ρυτίδων στο μέτωπο, η αλλαγή τόξου (πτώση) των φρυδιών,σχηματισμός περίσσειας δέρματος στα άνω βλέφαρα, μαύροι κύκλοι και «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Οι ρινοπαρειακές αύλακες βαθαίνουν, ενώ απώλεια όγκουπαρατηρείται σε όλο το πρόσωπο και στα χείλη. Το οβάλ (γωνίες) επηρεάζεται, ενώο λαιμός αρχίζει να «σπάει». Συμπερασματικά, το πρόσωπο «βαραίνει», δείχνεικουρασμένο και ηλικιακά μεγαλύτερο.

Η ΝΕΑ FACE LIFT SMASΤΡΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ

«Με τη νέα τεχνικήSMAS 3 σημείων», όπως ανέφερε ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου,«διορθώνουμε τη χαλάρωση του προσώπου και του λαιμού επαναφέροντας τους ιστούςπου βρίσκονται κάτω από το δέρμα του προσώπου, χωρίς να αρκείται στην αφαίρεσημόνο του χαλαρού δέρματος».

Η απόσταση του κάτωβλεφάρου με την παρειακή χώρα μικραίνει. Ανορθώνονται οι ρινοπαρειακές πτυχές.Γίνεται αναδιανομή ή/και αύξηση όγκου στο πρόσωπο με προσθήκη λίπους.Ανυψώνεται ελαφρώς η γωνία του στόματος και γενικότερα αναστρέφεται όλη ηεικόνα του πτωτικού προσώπου.

Όπως τόνισε ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου πουεξειδικεύεται στην τεχνική ανάρτησης SMAS 3 σημείων: «H νέα μέθοδος, που έχει πολύ μικρές τομέςπου κρύβονται στις πτυχώσεις του προσώπου , δίνει στο άτομο μια αρκετά πιονεανική όψη, με πολύ πιο φυσικό και μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα.Εφαρμόζεται δε τόσο σε μεγαλύτερες όσο και σε νεαρότερες ηλικίες ανάλογα με τοβαθμό πτώσης».

Με τις σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές, το χειρουργείογίνεται με μέθη ή γενική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στιςκαθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις καιοιδήματα. Η παραμονή του ασθενούς στονοσοκομείο για 24 ώρες συνίσταται τόσο για προληπτικούς λόγους όσο και για τονκαλύτερο έλεγχο της μετεγχειρητικής πορείας του.

Μετά από μία τέτοια επέμβαση οι ιστοί στο δέρμα του προσώπουεπαναφέρονται στο στάδιο που βρίσκονταν πριν από αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, λόγω των περιβαλλοντικών παραγόντων, της βαρύτηταςκαι της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης, πιθανόν να χρειαστεί επανάληψη μετάαπό 10-15 χρόνια.

Στο συνέδριο, ο Δρ.Αθανασίου απέσπασε έπαινο και τιμήθηκε για την καλύτερη παρουσίαση, η οποία εστίασε στην “Τεχνική ΑνάρτησηςSMAS 3 σημείων κατά τη ρυτιδοπλαστική”.