ΥΓΕΙΑ

Τα συνήθη συμπτώματα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Τα περιστατικά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στιςμέρες μας ολοένα και αυξάνονται, ενώ οι νέοι φαίνεται να επηρεάζονται όλο καιπερισσότερο.
Τα συνήθη συμπτώματα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Τα περιστατικά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στιςμέρες μας ολοένα και αυξάνονται, ενώ οι νέοι φαίνεται να επηρεάζονται όλο καιπερισσότερο.

Εκτός από την αύξηση των περιστατικών προσβολής από τον HIV,θεαματική είναι η αύξηση των περιπτώσεων σύφιλης, γονόρροιας και μόλυνσης μεχλαμύδια.

Τα αίτια εντοπίζονται στην αδιαφορία που δείχνουν οι νέοιγια τα μέτρα προφύλαξης, το γεγονός ότι η ηλικία έναρξης των σεξουαλικών σχέσεωνέχει γίνει μικρότερη, καθώς και ότι, όταν κάποιος διαπιστώσει ότι έχει μολυνθείαπό ένα παράγοντα που μεταδόθηκε διαμέσου του σεξ, πολύ συχνά παραμελεί ναενημερώσει για το γεγονός αυτό τους ερωτικούς συντρόφους που πιθανόν να έχει.

Τα συμπτώματα στους άνδρες περιλαμβάνουν:

- Εκκρίσεις από το πέος: Πρόκειται για διαυγή υγρά πουεξέρχονται από την ουρήθρα ή εκκρίσεις που έχουν υποκίτρινο χρώμα

- Πόνος ή κάψιμο κατά τη διούρηση

- Συχνουρία

- Εξελκώσεις στο πέος ή σε άλλα σημεία της γεννητικής ήπρωκτικής περιοχής

Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η ύπαρξη τέτοιων συμπτωμάτων δενσημαίνει υποχρεωτικά ότι κάποιος άνδρας έχει προσβληθεί από σεξουαλικώςμεταδιδόμενη ασθένεια. Εάν παρατηρείτε κάποιο από αυτά, καλό θα ήταν ναεπισκεφτείτε κάποιον ειδικό.

Τα συμπτώματα στις γυναίκες περιλαμβάνουν:

- Εκκρίσεις από τον κόλπο: Αλλαγή στην ποσότητα, το χρώμα καιτην οσμή των υγρών

- Πόνος κατά τη διούρηση: Πόνος ή κάψιμο, όταν εξέρχονται ταούρα

- Ανάγκη για συχνότερη η πιο επείγουσα διούρηση παρά ότισυνήθως

Έχτε υπόψη σας ότι, καθώς οι ουρολοιμώξεις είναι πολύ συχνέςστις γυναίκες, η ύπαρξη των συμπτωμάτων αυτών δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι ηγυναίκα έχει προσβληθεί από ασθένεια που μεταδόθηκε από το σεξ.

- Έλκη στην περιοχή των γεννητικών οργάνων: Ο έρπης τωνγεννητικών οργάνων όπως και η σύφιλη μπορούν να προκαλέσουν έλκη στη γεννητικήκαι πρωκτική περιοχή

- Πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή: Οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενεςασθένειες είναι συχνή αιτία δυσπαρευνίας. Πρόκειται για μια παθολογικήκατάσταση, που χαρακτηρίζεται από πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.

- Ανώμαλες αιμορραγίες από τον κόλπο: Η απώλεια αίματος μεταξύτων περιόδων, ιδιαίτερα όταν οι απώλειες αυτές ακολουθούν μια σεξουαλική επαφή,μπορεί να είναι δείκτες μια ασθένειας λόγω σεξ.