ΥΓΕΙΑ

Εγκρίθηκε η συσκευή καταστολής της ημικρανίας από τον FDA

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε την τελική έγκριση για κυκλοφορία μιας πρωτοποριακής συσκευής που θα απαλλάσσει από τον πόνο της ημικρανίας.

Εγκρίθηκε η συσκευή καταστολής της ημικρανίας από τον FDA

Ο ΑμερικανικόςΟργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσετην τελική έγκριση για κυκλοφορία μιαςπρωτοποριακής συσκευής που θα απαλλάσσειαπό τον πόνο της ημικρανίας.

Η συσκευήονομάζεται Διακρανιακός ΜαγνητικόςΔιεγέρτης και θα αποτελεί τη νέαεναλλακτική θεραπεία κατά της ημικρανίας.

Η συσκευή θαχρησιμοποιείται κατόπιν έγκρισης απότο θεράποντα ιατρό. Με τα δύο του χέρια,ο ασθενής θα κρατά τη συσκευή στο πίσωμέρος του κεφαλιού και πιέζοντας ένακουμπί θα απελευθερώνεται ένας παλμόςμαγνητικής ενέργειας που θα ενεργοποιείτον ινιακό λοβό, περιορίζοντας ήκαταπολεμώντας εντελώς τον πόνο.

Τα αποτελέσματατων κλινικών δοκιμών για τη συσκευήέδειξαν ότι το 38% των ασθενών πουχρησιμοποίησαν τον ΔΜΔ απαλλάχθηκαναπό τον πόνο για 2 ώρες. Έπειτα από 24ώρες, περίπου 34% των ασθενών δεναντιμετώπισε συμπτώματα.

Η συσκευή είναιεγκεκριμένη για χρήση σε άτομα 18 ετώνκαι άνω. Η σχετική αναφορά του FDAαναφέρει πως η θεραπεία διακρανιακήςμαγνητικής διέγερσης δεν ενδείκνυταιγια ασθενείς με μεταλλικά εμφυτεύματαστο κεφάλι και τον αυχένα, σε ασθενείςμε βηματοδότη και σε ασθενείς με επιληψία.

Η αποτελεσματικότητατης πρωτοποριακής μεθόδου διακρανιακήςμαγνητικής διέγερσης έχει αποδειχθείεπίσης στη θεραπεία της βουλιμίας καιτου αυτισμού.

Διαβάστε επίσης:

Θεραπεύουν τη βουλιμία ενεργοποιώντας τον εγκέφαλο

Αυτισμός: Θεραπεία για καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες