ΥΓΕΙΑ

Πώς να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό βήχα!

Ένα από τα πρώτα και ιδιαίτερα ενοχλητικά σημάδια τουκρυολογήματος είναι ο επίμονος βήχας.

Πώς να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό βήχα!

Ένα από τα πρώτα και ιδιαίτερα ενοχλητικά σημάδια τουκρυολογήματος είναι ο επίμονος βήχας.

Ωστόσο, όποια και αν είναι η αιτία που τον προκαλεί,υπάρχουν συγκεκριμένες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τονξεφορτωθείτε μία ώρα αρχύτερα.

Πιείτε λεμόνι

Σύμφωνα με έρευνες το λεμόνι διεγείρει τους σιελογόνουςαδένες, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της παραγωγής σάλιου στο στόμα. Παράλληλα,ρευστοποιεί τις βλέννες συμβάλλονταςστην απομάκρυνση τους.

Το γιατροσόφι της γιαγιάς: Κοτόσουπα

Καταπραΰνει την ενόχληση στον λαιμό, καθώς το νάτριο πουπεριέχεται στον ζωμό έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σύμφωνα με έρευνα πουδημοσιεύτηκε στο American Journal of Therapeutics, μια ένωση που βρίσκεται στηνκοτόσουπα, η καρνοσίνη, βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού νακαταπολεμά τη γρίπη στα πρώτα στάδια της.

Ζεστό τσάι

Περιέχει πλειάδα αντιοξειδωτικών συστατικών που συμβάλλουν στηνενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην αντιμετώπιση των ιώσεων.

Ένα κουταλάκι μέλι θα ενισχύσει τη δράση του, χάρη στις αντιβακτηριακέςτου ιδιότητες.

Γαργάρες με ασπιρίνη

Διαλύστε δύο ασπιρίνες σε νερό και στη συνέχεια κάντεγαργάρες, χωρίς να καταπίνετε το διάλυμα. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίουτου Cardiff, η κατευναστική δράση της μπορεί να διαρκέσει για περισσότερο απόέξι ώρες.

Γαργάρες με αλατόνερο

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γαργάρες αρκετές φορέςτην ημέρα με χλιαρό αλατισμένο νερό μπορούν να μειώσουν το οίδημα στο λαιμό καινα ρευστοποιήσουν τη βλέννα, γεγονός που βοηθά να καθαρίσει ο λαιμός και νααπομακρυνθούν τα βακτήρια.