ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εδώ και 7 μήνες

Δεμένα τα χέρια των επιστημόνων που ασχολούνται με τη  πολιτική εμβολιασμού στη χώρα, αφού ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, για άγνωστο λόγο, δεν έχει ανανεώσει τη θητεία της προηγούμενης Επιτροπής ή δεν έχει ορίσει νέα μέλη για την Επιτροπή Εμβολιασμού.
Χωρίς Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εδώ και 7 μήνες

Δεμένα τα χέρια των επιστημόνων που ασχολούνται με τη πολιτική εμβολιασμού στη χώρα, αφού ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, για άγνωστο λόγο, δεν έχει ανανεώσει τη θητεία της προηγούμενης Επιτροπής ή δεν έχει ορίσει νέα μέλη για την Επιτροπή Εμβολιασμού.

Η θητεία της προηγούμενης Επιτροπής Εμβολιασμών έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο και είθισται να ανανεώνεται αμέσως μετά τη λήξη της, ειδικά πριν την έναρξη της περιόδου γρίπης, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και κατευθυντήριες οδηγίες σε περίπτωση επιδημίας κάποιας νόσου.

Το Σεπτέμβριο του 2013 για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο, τόσο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης όσο και η υφυπουργός κα. Ζ. Μακρή, δεν προχώρησαν στην ανανέωση ή στην επανασύσταση της Επιτροπής.

Μάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής συνεδρίασαν δύο φορές κατά τη διάρκεια της επιδημίας της γρίπης, αλλά οι συνεδριάσεις τους κρίθηκαν άκυρες, λόγω της λήξης της θητείας τους.

Εκ των πραγμάτων η Επιτροπή δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει, ούτε να συστήσει την ένταξη στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών των νέων εμβολίων που κυκλοφορούν σε άλλες χώρες εδώ και ένα χρόνο, όπως το εμβόλιο για το μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β, και ούτε βέβαια να προτείνει μέτρα για την επίλυση του προβλήματος δημόσιας υγείας που δημιουργείται.