ΥΓΕΙΑ

Χονγκ Κονγκ: Ο πρώτος θάνατος από τον ιό της γρίπης Η7Ν9

Ένας 80χρονος άνδρας που είχε μολυνθεί με τον ιό H7N9 της γρίπης των πτηνών πέθανε την Πέμπτη στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στην πόλη απο τη στιγμή που αναφέρθηκαν κρούσματα 
Χονγκ Κονγκ: Ο πρώτος θάνατος από τον ιό της γρίπης Η7Ν9

Ένας 80χρονος άνδρας που είχε μολυνθεί με τον ιό H7N9 τηςγρίπης των πτηνών πέθανε την Πέμπτη στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στην πόλη απο τη στιγμή που αναφέρθηκανκρούσματα του ιού εκεί στις αρχές του Δεκεμβρίου.


Ο άνδρας, ο δεύτερος άνθρωπος στο Χονγκ Κονγκ πουδιαγνώστηκε ότι προσβλήθηκε από τον ιό αυτό της γρίπης, ζούσε στη πόλη Σενζέν της νότιαςΚίνας και είχε φάει πουλερικά εκεί, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης. Είχε κιάλλα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με ΜΜΕ.


Το πρώτο κρούσμα του ιού της γρίπης των πτηνών H7N9 είχεαναφερθεί ότι προσέβαλε ανθρώπους τον Φεβρουάριο στην ηπειρωτική Κίνα κι έκτοτεέχει προσβάλει τουλάχιστον 139 άτομα στην Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ,εκ των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους οι 45, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο ΟργανισμόΥγείας (ΠΟΥ). Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει απόδειξη εύκολης μετάδοσης του ιού απόάνθρωπο σε άνθρωπο.