ΥΓΕΙΑ

Τα 11 μυστικά για να μείνετε έγκυος με φυσικό τρόπο

Η σκέψη να αποκτήσετε παιδί έχει καρφωθεί στο μυαλό σας, και το ερώτημα αν μπορείτε να μείνετε έγκυος με φυσιολογικό τρόπο σας απασχολεί. Κατ αρχήν, σύλληψη με άγχος δεν γίνεται. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι τρόπου που ευνοούν τη σύλληψη παιδιού.
Τα 11 μυστικά για να μείνετε έγκυος με φυσικό τρόπο

Η σκέψη να αποκτήσετε παιδί έχει καρφωθεί στο μυαλό σας, και το ερώτημα αν μπορείτε να μείνετε έγκυος με φυσιολογικό τρόπο σας απασχολεί. Κατ αρχήν, σύλληψη με άγχος δεν γίνεται. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι τρόπου που ευνοούν τη σύλληψη παιδιού.


Για να ενισχύσετε λοιπόν τις πιθανότητες σύλληψης με φυσικό τρόπο:


1.Διατηρήστε ζεστή την περιοχή της κοιλιάς οι γυναίκες
Αν θέλετε να μείνετε έγκυος, ξεχάστε τις κοντές μπλούζες που αποκαλύπτουν τη μέση και την κοιλιά και ξεκινήστε τα ζεστά μπάνια. Η περιοχή θέλει ζέστη για προετοιμασία της μήτρας.


2.Αποφύγετε τη ζέστη οι άνδρες
Οι υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τα σπερματοζωάρια. Ξεχάστε τα καυτά ντους και τα στενά παντελόνια που αυξάνουν τη θερμοκρασία στους όρχεις.

3.Ξεχάστε το αλκοόλ
Το αλκοόλ, ειδικά σε μεγάλες ποσότητες, μόνο σε μπελάδες βάζει και σίγουρα δεν ευνοεί την προετοιμασία του οργανισμού για σύλληψη.

4.Αγαπήστε το φυλλικό οξύ
Το φυλλικό οξύ είναι η βιταμίνη που προστατεύει τις εγκύους και τα έμβρυα, ενώ η συγκέντρωση του σε ικανοποιητικές ποσότητες στον οργανισμό, ευνοεί τη σύλληψη. Πηγές πλούσιες σε φυλλικό οξύ είναι τα πράσινα λαχανικά, σπανάκι, μπρόκολο, φακές, χυμός πορτοκαλιού, ενώ κυκλοφορεί και σε δισκία.

5.Μεσογειακή διατροφή και για αύξηση της γονιμότητας
Η μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, θωρακίζεί το αναπαραγωγικό σύστημα γυναικών και ανδρών. Επιπλέον, βάλτε στο διαιτολόγιο σας, τα όστρακα (ειδικά οι άνδρες λόγω ψευδάργυρου, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες), το τζίνσενγκ, τα φιστίκια και τη σοκολάτα, και τρόφιμα που είναι πλούσια σε ασβέστιο, όπως το τυρί, το γιαούρτι ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα.

6.Μειώστε την καφεΐνη
Ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά με καφεΐνη, δεσμεύουν το σίδηρο και δεν απορροφάται από τον οργανισμό. ¨Ένα φλυτζάνι την ημέρα αρκεί

7.Παχύνετε ή Αδυνατίστε
Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες, οι πολύ αδύνατες και οι υπέρβαρες γυναίκες, δυσκολεύονται στη σύλληψη με φυσιολογικό τρόπο. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες των οποίων ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) είναι κάτω των 20 ή άνω των 30 δυσκολεύονται περισσότερο να μείνουν έγκυες.

8.Μετρήστε τις γόνιμες μέρες
Όταν είστε στις γόνιμες μέρες, τα τραχηλικά υγρά είναι περισσότερα και ελάχιστα πιο παχύρευστα. Αν πάλι θέλετε να είστε απόλυτα σίγουρες για τις μέρες που η ερωτική επαφή θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες, προμηθευθείτε ένα τεστ ωορρηξίας.

9.Κάντε έρωτα μέρα παρά μέρα
Κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών κάντε έρωτα μέρα παρά μέρα, και όχι κάθε μέρα. Ο λόγος είναι η ανανέωση του σπέρματος με ικανά και γρήγορα σπερματοζωάρια κάθε 48 ώρες.

10.Το πρωινό σεξ
Τις πρωινές ώρες, το σπέρμα έχει το μεγαλύτερο αριθμό σπερματοζωαρίων.
Ενυδατώστε τον οργανισμό με πολλά υγρά (νερό και φυσικούς χυμούς), προκειμένου να ενισχυθεί η τραχηλική βλέννη, βασικός παράγοντας στη σύλληψη.

11.Υγιεινή της περιοχής χωρίς χρήση χημικών ουσιών
Αποφύγετε χημικές ουσίες για τον καθαρισμό της περιοχής των γεννητικών οργάνων και του κόλπου, για να διατηρήσετε σε φυσιολογικά επίπεδα τη χλωρίδα της περιοχής.