ΥΓΕΙΑ

Εκστρατεία για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών από το Κ.Ε.Φ.Ι.

Εκστρατεία για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών ΚΕΦΙ Αθηνών.

Εκστρατεία για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών από το Κ.Ε.Φ.Ι.

Η εκστρατεία γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου ΚΕΦΙ anticancerath.gr στην οποία όλοι οι ογκολογικοί ασθενείς και φροντιστές μπορούν να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν Αναπηρία/ ΚΕΠΑ, Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Φάρμακα & εξετάσεις, Επιδόματα, Ανασφάλιστους κλπ.

Σκοπός της εκστρατείας «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» είναι η καταγραφή και κωδικοποίηση όλων των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών, όπως αυτά απορρέουν από νόμους, εγκυκλίους και ρυθμιστικές διατάξεις, έτσι ώστε ο κάθε καρκινοπαθής, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεται, να έχει στην διάθεσή του μια αξιόπιστη πηγή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης, η οποία μπορεί να τον καθοδηγήσει στη σωστή και αποτελεσματική διεκδίκησή τους.

Εκτός από την ηλεκτρονική πληροφόρηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου καθημερινά, από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 10πμ ώρα μέχρι τις 8μμ και την Παρασκευή από τις 10πμ μέχρις τις 4μμ., ενώ παράλληλα, ομάδες εθελοντών θα προσεγγίσουν το κοινό στους χώρους των νοσοκομείων.

Στις δράσεις που πρόκειται να υλοποιήσει η εκστρατεία για το 2014, περιλαμβάνεται και η υλοποίηση μεγάλης έρευνας που στόχο έχει την αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης και πρόσβασης των ασθενών με καρκίνο στις υπηρεσίες υγείας, στην Ελλάδα της κρίσης.

Η έρευνα διεξάγεται σε συνεργασία με την ομάδα του καθ. Κ. Σουλιώτη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποταθούν στη γραμματεία του Συλλόγου ΚΕΦΙ Αθηνών για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο 210-6468222.