ΥΓΕΙΑ

Πώς θα απαλλαγείτε από την δυσκοιλιότητα στις καλοκαιρινές σας διακοπές

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν προβλήματα έντονης δυσκοιλιότητας όταν ταξιδεύουν και φεύγουν από το σπίτι τους για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως γίνεται κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Πώς θα απαλλαγείτε από την δυσκοιλιότητα στις καλοκαιρινές σας διακοπές

Το νέο περιβάλλον και δραστική αλλαγή στις καθημερινές τους συνήθειες, όπως το ωράριο των γευμάτων, αναστατώνουν σε τέτοιο βαθμό το πεπτικό τους και εντερικό σύστημα ώστε αισθάνονται δυσφορία και δεν απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

Δείτε μερικούς απλούς, φυσικούς, τρόπους, με τους οποίους μπορεί ο καθένας να περιορίσει στο ελάχιστο τα προβλήματα δυσκοιλιότητας την περίοδο των διακοπών:

Κάνετε στάσεις στο ταξίδι

Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό, προσέχετε καθώς η ακινησία για μεγάλο χρονικό διάστημα στρεσάρει το γαστρεντερικό σας σύστημα. Κάντε τακτικές ενδιάμεσες στάσεις, βγείτε από το αυτοκίνητο και "ξεπιαστείτε".

Πίνετε άφθονο νερό

Η αφυδάτωση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που οδηγεί στην δυσκοιλιότητα. Ο οργανισμός προσπαθεί να κατακρατήσει όσα περισσότερα υγρά μπορεί, αν αντιληφθεί ότι δεν λαμβάνει αρκετό νερό.

Ελαφρύ περπάτημα το πρωί

Η ελαφριά άσκηση θα θέσει το γαστρενετερικό σας σύστημα σε λειτουργία. Ακριβώς όπως και στο πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο, η ακινησία είναι "εχθρός" του γαστρεντερικού συστήματος των ευαίσθητων στην δυσκοιλιότητα ατόμων.

Προτιμήστε τροφές με φυτικές ίνες

Κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι συχνό φαινόμενο να ξεχνάμε να προσέχουμε τα γεύματά μας. Αυτό όμως επιδεινώνει το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας. Περιορίστε το "γρήγορο φαγητό" και κάντε ενδιάμεσα γεύματα με φρούτα εποχής που περιέχουν φυτικές ίνες, όπως τα μούρα, τα αχλάδια κ.α.

Διαβάστε επίσης:

Πού θα πάνε διακοπές τα μικρόβια φέτος το καλοκαίρι;

Πώς θα καταλάβετε ποιες τροφές σας δημιουργούν πρόβλημα

Τα ύπουλα συμπτώματα της βουλιμίας

Μάθετε τα πάντα για την δυσκοιλιότητα