ΥΓΕΙΑ

Τα προβλήματα υγείας που φαίνονται αν κοιταχτείτε στον καθρέφτη

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και με τη λογική αυτή η αυτοπαρατήρηση του σώματός σας ίσως σας «προειδοποιήσει» για την ύπαρξη προβλημάτων υγείας, μέσω συγκεκριμένων συμπτωμάτων που εκδηλώνονται.

Τα προβλήματα υγείας που φαίνονται αν κοιταχτείτε στον καθρέφτη

Δείτε ποια είναι τα 8 προβλήματα υγείας που «αποτυπώνονται» στο πρόσωπό μας

Ξηροδερμία και ξηρά χείλη

Συνήθως παραπέμπει σε αφυδάτωση, ωστόσο μπορεί να υποδεικνύει υποθυρεοειδισμό ή ακόμα και διαβήτη

Έντονη τριχοφυΐα προσώπου

Για την αυξημένη τριχοφυΐα στο σαγόνι, το πιγούνι και το άνω χείλος, ίσως ευθύνεται το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, που προκαλεί αυξημένη παραγωγή των ανδρικών ορμονών.

Υποκίτρινες κηλίδες στα βλέφαρα

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 4% σε δείγμα 13.000 ατόμων που είχε υποκίτρινες μαλακές κηλίδες στα βλέφαρα διέτρεχε αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 50% και 70% αυξημένες πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών.

Σακούλες κάτω από τα μάτια

Ίσως υποδηλώνουν την ύπαρξη αλλεργιών, που προκαλούν διαστολή και διαρροή των αιμοφόρων αγγείων, που προσδίδει τη σκούρα απόχρωση κάτω από το δέρμα.

Ασυμμετρία

Εάν νιώθετε τη μια πλευρά του προσώπου σας να μουδιάζει και αντιμετωπίζετε δυσκολία στο να χαμογελάσετε κανονικά, ίσως πρόκειται για πρώιμα σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αλλαγή χρώματος

Το χλωμό χρώμα είναι σημάδι αναιμίας, το κίτρινο χρώμα υποδηλώνει προβλήματα στο συκώτι, ενώ η «μπλε απόχρωση» στα χείλη ή κάτω από τα νύχια ίσως παραπέμπει σε προβλήματα στην καρδιά ή τους πνεύμονες.

Εξανθήματα και κηλίδες

Η φαγούρα και τα κόκκινα σημάδια ίσως υποδηλώνουν κοιλιοκάκη, ενώ εξάνθημα στο σχήμα πεταλούδας στα ζυγωματικά και πάνω από τη μύτη είναι πιθανό σύμπτωμα λύκου.

Υπογναθισμός

Το ελαφρώς πιο μαζεμένο και μικρότερο του κανονικού σαγόνι και ο παχύς λαιμός είναι πιθανά σημάδια υπνικής άπνοιας.