ΥΓΕΙΑ

Ένας ακόμη σοβαρός λόγος να αγαπήσετε το γιαούρτι

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την κατανάλωση γιαουρτιού, το πόσο θρεπτική τροφή είναι τον οργανισμό μας, αφού τα προβιοτικά που περιέχει το καθιστούν ιδανική τροφή για το έντερο, ενώ συνιστάται επίσης και σε περιόδους δίαιτας (ειδικά αυτό με τα χαμηλά λιπαρά).

Ένας ακόμη σοβαρός λόγος να αγαπήσετε το γιαούρτι

Υπάρχει όμως ένας ακόμη λόγος για να το καταναλώνουμε ακόμη πιο συχνά, καθώς σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Cambridge, η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, μας προστατεύει από τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

Τα οφέλη του γιαουρτιού, προκύπτουν από την παρουσία τόσο των προβιοτικών, όσο και από το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τις βιταμίνες D και Κ που περιέχει.

Η έρευνα διεξήχθη πάνω από 11 χρόνια, σε δείγμα 4.000 ενηλίκων. Οι ερευνητές συνέκριναν τους εθελοντές της μελέτης με τυχαία επιλεγμένα 3.502 άτομα, ώστε να εκτιμήσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, σε σχέση με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνολικά και επίσης διάφορα είδη γαλακτοκομικών προϊόντων, μεμονωμένα.

Η έρευνα απέδειξε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι, ή το φρέσκο τυρί με χαμηλά λιπαρά, ασκούν ευεργετική επίδραση στον οργανισμό και τον θωρακίζουν απέναντι στον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη. Ειδικότερα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι με την κατανάλωση πέντε μερίδων γιαουρτιού την εβδομάδα (125 γρ. το καθένα), μειώθηκε ο κίνδυνος ανάπτυξης διαβήτη κατά 28%.

Διαβάστε ακόμη:

Το γιαούρτι στην υπηρεσία της ομορφιάς

Ελαιόλαδο: Μία καταπληκτική ιδιότητα που ίσως δεν γνωρίζετε