ΥΓΕΙΑ

Τα πρόωρα μωρά έχουν τελικά γερό αμυντικό σύστημα

Το ανοσοποιητικό σύστημα των πρόωρων μωρών είναι πιο γερό, από όσο πίστευαν οι γιατροί. Μπορεί να είναι σχετικά ανώριμο το αμυντικό τους σύστημα και να δουλεύει διαφορετικά σε σύγκριση με τους ενήλικες, ωστόσο είναι δυνατόν να τα προστατεύει από μικρόβια και βακτήρια.

Τα πρόωρα μωρά έχουν τελικά γερό αμυντικό σύστημα

Ερευνητές από το King's College London ανέλυσαν δείγματα αίματος που συλλέχτηκαν από 28 πολύ πρόωρα μωρά, τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους.

Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού των μωρών θα μπορούσαν να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση στα βακτήρια.

H Dr. Deena Gibbons, δήλωσε ότι τα μωρά έχουν μηχανισμό αντιβακτηριακής άμυνας που δουλεύει διαφορετικά από των ενηλίκων αλλά παρόλα αυτά μπορεί να είναι αποτελεσματικός στο να τα προστατεύει.

Ενδεχομένως να αποτελεί μηχανισμό μέσω του οποίου το μωρό προστατεύει τον εαυτό του στη μήτρα από λοιμώξεις της μητέρας.

Η δραστηριότητα Τ- κυττάρων στα νεογνά θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο για ανάπτυξη νέων αγωγών για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού των πρόωρων νεογνών ώστε να τα βοηθήσει να προστατευτούν από δυνητικά απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις, δήλωσαν οι ερευνητές.