ΥΓΕΙΑ

Βραχνή φωνή: Δείχνει καρκίνο ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;

Η επίμονη βραχνάδα στη φωνή και η πλήρης αδυναμία ομιλίας είναι αναμφίβολα ένα ανησυχητικό σύμπτωμα. Δεν πρέπει όμως να πηγαίνει αμέσως ο νους μας στο κακό, καθώς μπορεί να υποδεικνύει κάποια πάθηση που αντιμετωπίζεται εύκολα με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Βραχνή φωνή: Δείχνει καρκίνο ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;

Εάν «κλείνει» συχνά η φωνή σας και νιώθετε ότι έχετε έναν κόμπο στο λαιμό, επισκεφθείτε το γιατρό σας ώστε να επιβεβαιωθεί η πραγματική αιτία του προβλήματος.

Μπορεί να πρόκειται απλώς για φλεγμονή στο λάρυγγα, μια συνήθη επιπλοκή της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια χρόνια πάθηση στην οποία τα οξέα του στομάχου μετακινούνται προς τον οισοφάγο. Εκδηλώνεται με τη συχνή καούρα, το βήχα, τη δύσπνοια, τη βραχνάδα στη φωνή και το αίσθημα ότι υπάρχει ένας κόμπος στο λαιμό. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί εύκολα να μας παραπλανήσουν και να πιστέψουμε ότι πρόκειται για επικείμενο έμφραγμα ή για καρκίνο.

Τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης μοιάζουν επίσης με αυτά της υπερευαισθησίας του οισοφάγου ή της αχαλασίας, μιας διαταραχής όπου ο κατώτερος σφιγκτήρας του οισοφάγου δε χαλαρώνει πλήρως.

Εάν δοθεί αγωγή για την αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και τα συμπτώματα επιμένουν, θα πρέπει να αναζητήσετε και μια δεύτερη γνώμη ώστε να επιβεβαιωθεί η πραγματική αιτία του προβλήματος.

Διαβάστε επίσης:

Τι κάνουμε όταν κλείσει η φωνή
Καρκίνος του στόματος: Πρώιμες ενδείξεις και άλλα συμπτώματα
Φλέματα: Τι δείχνει το χρώμα τους για την υγεία σας