ΥΓΕΙΑ

Πότε φαίνεται το φύλο του μωρού στο υπερηχογράφημα

Όλοι οι μέλλοντες γονείς έχουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό αγωνία για το φύλο του παιδιού που πρόκειται να φέρουν στον κόσμο.

Πότε φαίνεται το φύλο του μωρού στο υπερηχογράφημα

Αρκετοί μάλιστα είναι αυτοί που παρασυρόμενοι από ιδεοληψίες προσπαθούν να μαντέψουν αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι, κρίνοντας από το σχήμα της κοιλιάς της εγκύου, την όρεξή της κλπ.

Πρόκειται φυσικά για αφελή προσέγγιση, καθώς μόνο ο γιατρός μπορεί να δει σε κάποιο στάδιο της εγκυμοσύνης μέσω του υπερηχογραφήματος το φύλο του εμβρύου.

Είναι γεγονός ότι όταν το έμβρυο είναι αγόρι και βρίσκεται στην κατάλληλη θέση κατά το υπερηχογράφημα μπορεί το φύλο να φανεί πιο εύκολα.

Πολύ συχνά το φύλο γίνεται αντιληπτό από το γιατρό κατά την εξέταση της αυχενικής διαφάνειας, της πρώτης σημαντικής εξέτασης, που γίνεται μεταξύ της 12ης και της 14ης εβδομάδας.

Ενδέχεται όμως ο γιατρός να μην το πει με βεβαιότητα, καθώς λόγω της θέσης του δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο.

Κατά τη 16η και 17η εβδομάδα ο γιατρός μπορεί να είναι πιο σίγουρος, οπωσδήποτε όμως το φύλο θα φανεί πεντακάθαρα στο τεστ β' επιπέδου που γίνεται γύρω στην 21η εβδομάδα.

Σε περίπτωση που υποβληθείτε σε αμνιοκέντηση, είτε λόγω ηλικίας, είτε επειδή τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεών σας δεν είναι τα επιθυμητά, τότε θα μάθετε το φύλο του μωρού αρκετά νωρίτερα, γύρω στην 15η εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Σχεδιάζετε να γίνετε μαμά; Μάθετε για τη μέθοδο της Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης

Το «λίγο κλάμα» δεν κάνει κακό στο μωρό μας, λένε οι ειδικοί!