ΥΓΕΙΑ

«For Her»: Καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο της γυναίκας από τη Roche Hellas

Την καμπάνια "For Her" με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις μορφές του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου παρουσίασε την Τρίτη η Roche Hellas. Η καμπάνια "For Her", στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζεται σειρά δράσεων, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Women for Oncology» και την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «'Αλμα Ζωής».

«For Her»: Καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο της γυναίκας από τη Roche Hellas

Η καμπάνια "For Her" θα ξεκινήσει το Σάββατο 7 Μαρτίου 11:00-15:00, όπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού στο Golden Hall, οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με εξειδικευμένους γιατρούς ενώ παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε ψηλάφηση μαστού από ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες της «Women for Oncology ». Παράλληλα, στο πλαίσιο της "ForHer", η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Women 4 Oncology» θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, στο βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24 το Σάββατο 7 Μαρτίου ώρα 15:00.

«Θεωρούμε καθήκον μας να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο ο καρκίνος της γυναίκας. Με την καμπάνια "For Her" στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες και με τη συμβολή των «Γυναικών στην Ογκολογία» και του «Άλματος Ζωής» να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.» ανέφερε η κυρία Δήμητρα Κιντώνη Product Strategy Director, Roche Hellas.

Οι Παθολόγοι Ογκολόγοι, εκπρόσωποι του δικτύου «Women for Oncology» δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Οι ιδιαιτερότητες του καρκίνου στη γυναίκα είναι πολλές και περίπλοκες, και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία μόνο αν εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή των ίδιων των γυναικών. Στόχος μας με την καμπάνια "For Her" είναι να ενημερώσουμε τις γυναίκες και να τις ευαισθητοποιήσουμε αναδεικνύοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.»

Από την πλευρά της η κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» σημείωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που η νέα καμπάνια "For Her" έρχεται να ενδυναμώσει το μήνυμά μας και να το μεταφέρει σε ακόμα περισσότερες γυναίκες. Η σύμπραξη όλων είναι καθοριστική για να καταφέρουμε να υπενθυμίζουμε συνεχώς σε όλες τις γυναίκες ότι οφείλουν να προστατέψουν οι ίδιες τον εαυτό τους με τη σωστή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.»

H καμπάνια "For Her" είναι αφιερωμένη στις γυναίκες αλλά απευθύνεται σε όλους, καθώς όλοι έχουμε τουλάχιστον μία σημαντική γυναίκα στη ζωή μας. Ο καρκίνος της γυναίκας είναι μια πολύπλοκη νόσος και διαχωρίζεται στον γυναικείο καρκίνο που αφορά στον καρκίνο του μαστού και στον γυναικολογικό που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας όπως ο καρκίνος των ωοθηκών, του τραχήλου της μήτρας κλπ. Η γνώση και η ενημέρωση όλων, -και όχι μόνο των γυναικών- για τον γυναικείο και γυναικολογικό καρκίνο μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην έγκαιρη πρόληψη και αποτελεσματική θεραπεία της νόσου.

Σχετικά με τη Roche

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2014, η Roche απασχόλησε περισσότερους από 88.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 47,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία. Για περισσότερες πληροφορίες: www.roche.com, www.roche.gr.

Διαβάστε ακόμη:

Roche Hellas: Τιμητικό βραβείο για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών

HPV: Μελέτη δείχνει την ανωτερότητα της εξέτασης cobas της Roche

Παπ-τεστ και προφυλακτικό: Ασπίδες στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Ο συνδυασμός τεστ HPV και τεστ Παπ η καλύτερη επιλογή

HPV: Μελέτη δείχνει την ανωτερότητα της εξέτασης cobas της Roche