ΥΓΕΙΑ

Τι φταίει και δεν είστε παραγωγικοί στη δουλειά σας

Μπορεί να πίνετε και να τρώτε πολύ ή να μην τρώτε σωστά, να καπνίζετε ή να έχετε στρες και βέβαια να μην είστε ικανοποιημένοι από τον μισθό σας.

Τι φταίει και δεν είστε παραγωγικοί στη δουλειά σας

Δεν είναι όμως αυτοί οι λόγοι που δεν είστε παραγωγικοί στη δουλειά σας.

Αυτό υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το μη κερδοσκοπικό, ερευνητικό ινστιτούτο Rand Europe.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η έλλειψη ύπνου είναι αυτή που ευθύνεται για τη χαμηλή παραγωγικότητα στους χώρους εργασίας, ενώ το κάπνισμα, η διατροφή και η κατανάλωση αλκοόλ δεν φαίνεται να επηρεάζουν την απόδοση στους εργασιακούς χώρους.

Όπως έδειξαν τα ευρήματα των επιστημόνων, όσοι κοιμούνται έξι ώρες (ή λιγότερο) το βράδυ είναι εμφανώς λιγότερο παραγωγικοί, σε σχέση με αυτούς που κοιμούνται επτά ή οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 21.000 υπάλληλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, όσοι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, ζητήματα ψυχικής υγείας και μυοσκελετικά προβλήματα εμφάνιζαν επίσης μειωμένη παραγωγικότητα, όπως και εκείνοι που δεν γυμνάζονταν.

Επίσης, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, όσοι ένιωθαν εκφοβισμό ή ότι είχαν μη ρεαλιστικούς στόχους και δέχονταν υπερβολική πίεση ήταν επίσης λιγότερο παραγωγικοί, όπως και όσοι εργάζονται αμισθί.

Η έλλειψη ύπνου, ακόμη κι αν ισχύει για μερικές μόνο νύχτες, μπορεί ακόμη να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καθώς η ινσουλίνη πασχίζει να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πώς θα γίνει το δέρμα σας αν κοιμάστε μόνο 6 ώρες

Δείτε τι προκαλεί μισή ώρα χαμένου ύπνου στο μεταβολισμό σας