ΥΓΕΙΑ

Το λαχανικό που ενισχύει την ανδρική γονιμότητα

Η υπογονιμότητα είναι πρόβλημα που απασχολεί ένα διαρκώς αυξανόμενο κομμάτι του ανδρικού πληθυσμού.

Το λαχανικό που ενισχύει την ανδρική γονιμότητα

Ο ρόλος της διατροφής στην γονιμότητα είναι σημαντικός, καθώς όταν είναι ισορροπημένη μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του σπέρματος.

Αντίθετα μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και φτωχή σε θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διερεύνησαν την επίδραση των φρούτων και των λαχανικών στην υγεία του σπέρματος και ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο λαχανικό παράγει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πρόκειται για τα καρότα, τα οποία ενισχύουν τη γονιμότητα των αντρών και βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματός τους.

Τα καρότα έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην λεγόμενη «κινητικότητα» - ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ικανότητα του σπέρματος να κατευθυνθεί προς το ωάριο.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 200 νεαρούς άντρες να ακολουθήσουν μια δίαιτα που να περιέχει μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά ώστε να δουν τι επιδράσεις θα έχουν στο σπέρμα.

Συμπέραναν ότι τα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά δυναμώνουν το σπέρμα.

Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε χρωστικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή, επειδή ο οργανισμός μετατρέπει ορισμένα από αυτά σε αντιοξειδωτικά για την ενίσχυση της υγείας.

Η γλυκοπατάτα και το πεπόνι μπορούν επίσης να ενισχύσουν την ποσότητα και την ποιότητα του σπέρματος, αλλά τα καρότα βρέθηκε ότι μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις του σπέρματος μεταξύ 6,5–8 %, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fertility and Sterility.

Διαβάστε επίσης:
Υπογονιμότητα: Γιατί ένα γόνιμο ζευγάρι δεν μπορεί... του Θάνου Ασκητή
Αυτές είναι οι βασικές αιτίες της ανδρικής υπογονιμότητας
Συχνή εκσπερμάτιση και ποιότητα σπέρματος: Ποια είναι η σχέση τους