ΥΓΕΙΑ

Ο ρόλος του ασβεστίου στην πρόληψη της παχυσαρκίας

Η πρόσληψη ασβεστίου έχει αποδειχθεί ότι είναι απαραίτητη για την αποφυγή της οστεοπόρωσης, αλλά και για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου.

Ο ρόλος του ασβεστίου στην πρόληψη της παχυσαρκίας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μελέτη που αφορά στην πρόληψη της παχυσαρκίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μάστιγα με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η μελέτη που διήρκεσε 12 χρόνια και συμπεριέλαβε 10.591 άτομα (γυναίκες και άνδρες) από 53-57 ετών, διαπίστωσε ότι η πρόσληψη ασβεστίου βοηθά στην απώλεια βάρους. Μάλιστα, η πρόσληψη ασβεστίου ήταν πιο αποτελεσματική ως προς την απώλεια βάρους στις γυναίκες που λάμβαναν συμπληρώματα ασβεστίου ως πρόληψη για την οστεοπόρωση.

Παρόλο που οι ερευνητές θεωρούν ότι είναι νωρίς να έχουν κάποια σαφή αποτελέσματα ώστε να μπορούν να εκδώσουν οδηγίες πρόσληψης ασβεστίου για της απώλεια βάρους, θεωρούν ότι η επίδραση στον οργανισμό είναι εξαιρετικά θετική.

Η έρευνα ωστόσο, επιτρέπει την εισήγηση ότι συμπληρώματα ασβεστίου που λαμβάνονται για την πρόληψη της οστεοπόρωσης μπορεί να έχουν μια μικρή ευεργετική επίδραση στη μείωση του σωματικού βάρους, ιδιαίτερα σε μεσήλικες γυναίκες.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας, καθώς όπως επισημάνουν οι ειδικοί, το σώμα μας χάνει ασβέστιο καθημερινά από το δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά, τον ιδρώτα, τα ούρα και τα κόπρανα.

Η λήψη ασβεστίου από τη διατροφή ή συμπληρώματα ασβεστίου βοηθούν τον οργανισμό να καταβολίζει τα οστά για να απορροφήσει το ασβέστιο που απαιτείται καθημερινά.

Διαβάστε επίσης:

Τρώτε αρκετό ασβέστιο; Δείτε το κάνοντας το online test

Πώς θα βελτιώσετε την απορρόφηση ασβεστίου