ΥΓΕΙΑ

Η ουσία που ενισχύει την ανδρική γονιμότητα – Πού θα τη βρείτε

Η ανδρική υπογονιμότητα είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που έχει να κάνει τόσο με ορμονικές διαταραχές ή άλλα προβλήματα του άνδρα, όσο και με εξωγενείς παράγοντες.

Η ουσία που ενισχύει την ανδρική γονιμότητα – Πού θα τη βρείτε

Πρόβλημα γονιμότητας υπάρχει όταν μετά από τουλάχιστον 12 μήνες τακτικών σεξουαλικών επαφών χωρίς προφύλαξη, δεν υπάρχει σύλληψη.

Η θεραπεία που ακολουθείται κάθε φορά είναι εξατομικευμένη και εξαρτάται από την αιτία του προβλήματος.

Έρευνα Ινδών επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα πως μία ουσία που υπάρχει στις ντομάτες, το καρπούζι και ορισμένα είδη οστρακοειδών, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της πυκνότητας και τις κινητικότητας του σπέρματος σε άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Οι ερευνητές βασίστηκαν σε δείγμα 30 ανδρών, ηλικίας 25 έως 45 ετών, στους οποίους χορηγούνταν καθημερινά 2mg λυκοπενίου επί τρεις μήνες. Οι εν λόγω άνδρες έπασχαν από προβλήματα γονιμότητας των οποίων τα αίτια παρέμεναν αδιευκρίνιστα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν άμεση συσχέτιση ανάμεσα στα επίπεδα λυκοπενίου στον οργανισμό αυτών των ανδρών και στα προβλήματα γονιμότητας.

bigstock Man Looking In His Underwear 63751162

Το λυκοπένιο είναι ένα από τα 650 καροτενοϊδή των οποίων τα επίπεδα παρουσιάζονται εξαιρετικά υψηλά στους γόνιμους άνδρες, ενώ είναι πολύ χαμηλότερα σε εκείνους με πρόβλημα γονιμότητας.

Μετά την τρίμηνη δοκιμαστική θεραπεία με λυκοπένιο, οι γιατροί αποφάνθηκαν πως στο 73% των ασθενών βελτιώθηκε η κινητικότητα του σπέρματος, ενώ η δομή του σπέρματος παρουσίασε βελτίωση στο 63% των εθελοντών.

Μετά το πέρας των κλινικών δοκιμών, οι σύντροφοι έξι εθελοντών περίμεναν παιδί.

Το λυκοπένιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για κάποιες ασθένειες, όπως καρκίνος, καρδιόπαθειες και διαβήτης. Σε μια εξάχρονη μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Harvard, βρέθηκε ότι το λυκοπένιο βοήθησε στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο του προστάτη.

Διαβάστε επίσης:

Οι άνδρες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά πρέπει να αποφεύγουν...

Συχνή εκσπερμάτιση και ποιότητα σπέρματος: Ποια είναι η σχέση τους

Ουρεόπλασμα, μυκόπλασμα και πώς επηρεάζουν τη γονιμότητα