ΥΓΕΙΑ

Σημαντική επιτυχής επέμβαση στη Euromedica Δωδεκανήσου

Η πρώτη αρθροσκοπική αποκατάσταση ώμου στην EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014. 

Σημαντική επιτυχής επέμβαση στη Euromedica Δωδεκανήσου

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επέμβαση του είδους που λαμβάνει χώρα στα Δωδεκάνησα. Την επέμβαση πραγματοποίησε ο συνεργάτης της ΕUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ορθοπαιδικός χειρουργός, κ. Αλέξανδρος Κυριάκος ΜD, ο οποίος έχει μετεκπαιδευθεί στις παθήσεις άνω άκρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αγγλίας Royal and Broadgreen και είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ώμου και Αγκώνα.

Η αρθροσκόπηση αποτελεί μία πρωτοποριακή χειρουργική μέθοδο για διάγνωση και θεραπεία διαφόρων καταστάσεων των αρθρώσεων. Η μέθοδος αυτή υπερέχει έναντι της ανοικτής επέμβασης, καθώς είναι ελάχιστα επεμβατική (πολύ μικρές τομές στο δέρμα), ενώ ο ασθενής επωφελείται από τον μειωμένο μετεγχειρητικό πόνο και την ταχύτερη ανάρρωση.

Πολύ σύντομα στην ΕUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, θα λειτουργήσει Ιατρείο Οστεοπόρωσης, με σύγχρονο μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας και Ιατρείο Αθλητικών κακώσεων – Αρθροσκοπικό, από εξειδικευμένους χειρουργούς-ορθοπαιδικούς.