ΥΓΕΙΑ

Βελονισμός για αντιμετώπιση του στρες, των αλλεργιών και όχι μόνο!

Ο βελονισμός είναι μια πανάρχαια πρακτική που στοχεύει στην εξισορρόπηση των κέντρων ενέργειας του σώματος, με στόχο την απόλυτη χαλάρωση και ευεξία. Μια πιο σύγχρονη ερμηνεία της θεραπευτικής της συμβολής είναι ότι οι μικροσκοπικές βελόνες ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βελονισμός για αντιμετώπιση του στρες, των αλλεργιών και όχι μόνο!

Μερικά από τα αποδεδειγμένα οφέλη του βελονισμού είναι τα εξής:

1. Αντιμετώπιση του πόνου
Οι βελόνες ενεργοποιούν το περιφερικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να πυροδοτείται μια αλυσιδωτή αντίδραση, στην οποία βασικό ρόλο παίζουν «φυσικά αναλγητικά» όπως οι ενδορφίνες. Ο βελονισμός μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, του αυχενικού αλλά και της οσφυαλγίας.

2. Αντιμετώπιση του στρες

Η επακόλουθη χαλάρωση όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα του στρες αλλά καταπραΰνει και τα συνοδά συμπτώματα του στρες, όπως η αϋπνία, ο πονοκέφαλος και η κόπωση. Μια πιθανή εξήγηση πίσω από το φαινόμενο είναι ότι οι βελόνες μπλοκάρουν την απελευθέρωση των «ορμονών του στρες», όπως η κορτιζόλη.

3. Καλύτερη διάθεση

Η απελευθέρωση ενδορφινών και άλλων νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη, ενισχύει την καλή διάθεση, ιδιαίτερα σε όσους κάνουν τακτικά βελονισμό.

4. Αντιμετώπιση των αλλεργιών

Ο βελονισμός βοηθά επίσης να αντιμετωπιστούν οι φλεγμονές της ρινικής κοιλότητας και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ευαισθησία απέναντι σε συνήθη αλλεργιογόνα.

Διαβάστε επίσης:

Ο βελονισμός «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους
Ο βελονισμός στην υπηρεσία της Οδοντιατρικής
Καταπολεμήστε την ακμή με βελονισμό