ΥΓΕΙΑ

Δυσκοιλιότητα τον χειμώνα; Δείτε τον τρόπο που θα ανακουφιστείτε εύκολα και με ασφάλεια

Η νέα σεζόν μας βρίσκει όλους πίσω στην καθημερινότητά μας και στους έντονους ρυθμούς. Η αλλαγή προγράμματος, το στρες και το άγχος έχει επανέλθει αναπόφευκτα στην καθημερινότητά μας, ο οργανισμός βρίσκεται υπό πίεση, με αποτέλεσμα την αδυναμία του μεταβολισμού και την δημιουργία της δυσκοιλιότητας.

Δυσκοιλιότητα τον χειμώνα; Δείτε τον τρόπο που θα ανακουφιστείτε εύκολα και με ασφάλεια

Η χρόνια δυσκοιλιότητα, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες του ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων, με την παρουσία και πολλών άλλων συμπτωμάτων όπως πονοκέφαλο, φούσκωμα, καούρες, ημικρανίες, πόνο περιόδου, πόνους γενικά κ.λπ.

Αντιδράστε. Αντί να την αφήνετε να επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητά σας, καταπολεμήστε το αίσθημα πρηξίματος και φουσκώματος που σας προκαλεί και μπορεί να σας αποτρέπει από διάφορες δραστηριότητες.

Η ισορροπημένη κατάλληλη διατροφή, η τακτική άσκηση και η μείωση του στρες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, αλλά συχνά δεν είναι επαρκή ούτε βοηθούν ιδιαίτερα στην αντιμετώπισή της.

Όταν όμως εμφανιστεί το πρόβλημα, συνιστάται φαρμακευτική αγωγή. Η έγκαιρη έναρξη χρήσης του κατάλληλου φαρμάκου όπως είναι η δισακολύδη που διατίθεται μόνο στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή (λόγω του καλού προφίλ ασφάλειας), προσφέρει αποτελεσματική και προγραμματισμένη ανακούφιση σε 6-10 ώρες.

Η δισακοδύλη, χορηγούμενη από το στόμα, ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου και βελτιώνει τα σχετιζόμενα με την δυσκοιλιότητα συμπτώματα όπως ο μετεωρισμός και το αίσθημα δυσφορίας ή και πόνου στην κοιλιά. Η προγραμματισμένη δράση της επιτρέπει στους πάσχοντες να ακολουθήσουν τους έντονους ρυθμούς ζωής, εφόσον η λήψη μπορεί να γίνει πριν το βραδινό ύπνο και να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα το επόμενο πρωί. Έτσι θα μειωθούν και οι επιπτώσεις της δυσκοιλιότητας στην ποιότητα ζωής και στις καθημερινές δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα, δεν παρατηρείται ελάττωση της αποτελεσματικότητάς της δισακοδύλης με την πάροδο του χρόνου.
Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος επαληθεύτηκε από την πανελλήνια έρευνα το 2012 όπου έδειξε οτι το 80% των πασχόντων έμειναν ικανοποιημένοι από τη δισακοδύλη, ενώ το 72% των πασχόντων ξανα -αγόρασε το προϊόν.

Ωστόσο, όταν το πρόβλημα επιμένει επί μακρόν ή δεν ανταποκρίνεται στην λήψη αποτελεσματικών υπακτικών θα πρέπει να γίνει έλεγχος από εξειδικευμένο ιατρό

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει στο site http://www.dyskoiliotita.gr

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ- ΣΥΝ/ΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.ΚΟ.Γ.Ι (ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ)