ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις απλοί τρόποι για να περιορίσετε το ροχαλητό

Το ροχαλητό συμβαίνει όταν οι ιστοί στο εσωτερικό του λαιμού χαλαρώνουν και αρχίζουν να δονούνται σε κάθε εισπνοή/εκπνοή, προκαλώντας ταυτόχρονα θόρυβο.

Τέσσερις απλοί τρόποι για να περιορίσετε το ροχαλητό

Το ροχαλητό συνδέεται με πολλές διαταραχές του ύπνου και σε ορισμένες βαριές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε άλλα, πιο σημαντικά προβλήματα υγείας.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά για την αντιμετώπιση του ροχαλητού, αλλά αυτά δεν είναι αποτελεσματικά για όλους τους ανθρώπους. Μπορεί να μην υπάρχει κάποια "θαυματουργή" λύση για το ροχαλητό, αλλά ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής και ορισμένες απλές λύσεις που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, θα σας βοηθήσουν να το περιορίσετε αισθητά.

Μέντα

Η αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της μειώνουν τη διόγκωση των μεμβρανών στο εσωτερικό του λαιμού και στα ρουθούνια, κάνοντας την αναπνοή πιο ομαλή. Η θεραπεία με μέντα, λειτουργεί καλύτερα για την αντιμετώπιση του προσωρινού ροχαλητού που οφείλεται σε αλλεργία, σε ένα κρυολόγημα ή στον ξηρό αέρα.

-Βάλτε 1-2 σταγόνες από έλαιο μέντας σε ένα ποτήρι νερό και κάντε γαργάρες με αυτό πριν πάτε για ύπνο. Μην το καταπιείτε.

-Αν το ροχαλητό σας οφείλεται στον ξηρό αέρα, προσθέστε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και έλαιο ευκαλύπτου) σε έναν υγραντήρα περίπου 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο. Αφήστε τον υγραντήρα να λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θα βοηθήσει να ανοίξει τους αεραγωγούς σας, ώστε να μην ροχαλίζετε.

-Μπορείτε επίσης να τρίψετε λίγο αιθέριο έλαιο μέντας κάτω από την μύτη σας (στα ρουθούνια) πριν πάτε για ύπνο.

Ατμός

Η ρινική συμφόρηση είναι ένας από τους κύριους λόγους για το ροχαλητό. Μια από τις καλύτερες λύσεις για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης είναι να εισπνέετε ατμό.

-Βάλτε ζεστό νερό που βράζει σε ένα μεγάλο μπολ.

-Προσθέστε τρεις ή τέσσερις σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου ή αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου.

-Κρατήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και κάντε βαθιές εισπνοές ατμού από τη μύτη σας για 10 λεπτά.

Κάρδαμο

Το κάρδαμο είναι αποχρεμπτικό και αποσυμφορητικό και συμβάλλει σημαντικά στο άνοιγμα των φραγμένων ρινικών διόδων. Η ελεύθερη διέλευση του αέρα θα οδηγήσει σε λιγότερο ροχαλητό.

-Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη από κάρδαμο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό.

-Πιείτε το 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο.

-Κάντε το καθημερινά μέχρι να δείτε ότι μειώνεται το ροχαλητό σας.

Κουρκούμη

Όντας ένα ισχυρό αντισηπτικό και αντιβιοτικό, η κουρκούμη μπορεί να θεραπεύσει τη φλεγμονή και να βοηθήσει στην μείωση του ροχαλητού. Η κουρκούμη θα πρέπει να χρησιμοποιείται μαζί με γάλα για την αντιμετώπιση του ροχαλητού. Το ακόλουθο ρόφημα θα σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα ενώ κοιμάστε και θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα:

-Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού από σκόνη κουρκούμη σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα.

-Πιείτε το 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο.

-Επαναλάβετε καθημερινά.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα περιορίσετε το ροχαλητό

Η υπνική άπνοια παράγοντας κινδύνου για την απώλεια μνήμης

Το ροχαλητό αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο κατά 340%

Από τι κινδυνεύετε αν ροχαλίζετε δυνατά