ΥΓΕΙΑ

Χρόνια φλεγμονή: 4 ανησυχητικά σημάδια

Η χρόνια φλεγμονή αποσυντονίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς το αναγκάζει να βρίσκεται μονίμως σε υπερδιέγερση και καταλήγει να επιτίθεται σε υγιή κύτταρα του σώματος.

Χρόνια φλεγμονή: 4 ανησυχητικά σημάδια

Η χρόνια φλεγμονή συνδέεται με πολλές διαφορετικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ, η καρδιοπάθεια και η κατάθλιψη.

Δείτε ποιες είναι οι ενδείξεις που πρέπει να σας βάλουν σε υποψίες.

1. Λίπος στην κοιλιά

Η αύξηση του βάρους έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να απελευθερώνουν φλεγμονώδεις λιποκίνες σε ολόκληρο το σώμα. Το κοιλιακό λίπος ειδικότερα απελευθερώνει ένα συγκεκριμένο τύπο φλεγμονωδών κυτοκινών. Η τήρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος μέσα στα όρια του φυσιολογικού είναι ένα από τα βασικότερα βήματα πρόληψης της φλεγμονής.

2. Γαστρεντερικά προβλήματα

Η δυσπεψία και η παλινδρόμηση οξέων από το στομάχι υποδεικνύουν ότι υπάρχει φλεγμονή στο γαστρεντερικό. Η φλεγμονή στο γαστρεντερικό μπορεί να οδηγήσει στη χρόνια κόπωση, την έλλειψη συγκέντρωσης, τη νευρικότητα και τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας.

3. Κακή φυσική κατάσταση

Εάν δεν παρατηρείτε βελτίωση της φυσικής κατάστασης με τη γυμναστική ή η σωματική άσκηση συνοδεύεται από υπερβολική κούραση, η λεγόμενη κυτταρική εξάντληση είναι πιθανό να οδηγήσει στη χρόνια φλεγμονή. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να αποφεύγετε τις πολύωρες προπονήσεις και να προτιμάτε την έντονη άσκηση για διάστημα μερικών λεπτών.

4. Αϋπνία

Ο ύπνος βοηθά το σώμα να εξουδετερώσει το οξειδωτικό στρες που οδηγεί στην εκδήλωση της φλεγμονής. Τα άτομα που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες καθημερινά είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν φλεγμονές στο σώμα.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τι προκαλεί η φλεγμονή στο σώμα
Φλεγμονή: Τι είναι ακριβώς, τι αίτια και τι συμπτώματα έχει
Οι αντιφλεγμονώδεις τροφές που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!