ΥΓΕΙΑ

Σε ποια σημεία του σώματος ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό

Μπορεί να μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό στην παραλία, είστε όμως βέβαιοι ότι καλύπτετε όλες τις ευαίσθητες περιοχές του σώματός σας;

Σε ποια σημεία του σώματος ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Βρετανικής Ένωσης Δερματολόγων, η πλειοψηφία των ανθρώπων ξεχνούν να βάλουν αντηλιακή κρέμα σε αρκετά σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από το ηλιακό έγκαυμα και κατ' επέκταση από τον καρκίνο του δέρματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα σημεία που προέκυψε ότι παραμένουν ακάλυπτα και απροστάτευτα είναι:

- Η μύτη, τα αυτιά και τα βλέφαρα

- Οι ώμοι και το πίσω μέρος του λαιμού

- Οι κορυφές των ποδιών, τα δάχτυλα των ποδιών και τα πέλματα

- Η μέση της πλάτης και η κορυφή του κεφαλιού ειδικά στους άνδρες

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το ηλιακό έγκαυμα, ακόμα και μία φορά κάθε δύο χρόνια, μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο του δέρματος.

Μάλιστα, ιδιαίτερα ανησυχητικό κρίνεται το γεγονός ότι πολλοί δεν χρησιμοποιούν προστασία, δεδομένου ότι θα τους χαλάσει το μαύρισμα.

Η συχνότητα εμφάνισης και των δύο τύπων του καρκίνου του δέρματος -μη μελανωματικοί και μελανωματικοί- έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επί του παρόντος, περίπου 2 και 3 εκατομμύρια μη μελανωματικού καρκίνου του δέρματος και 132.000 περιστατικά μελανωματικού καρκίνου του δέρματος διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Σπρέι μαυρίσματος: Πόσο ασφαλές είναι;

Αντηλιακό: Πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο