ΥΓΕΙΑ

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε το σφουγγάρι των πιάτων

Το σφουγγάρι το πιάτων έρχεται καθημερινά σε επαφή με κάθε είδους υπολείμματα από τα γεύματα της ημέρας αλλά και με διάφορες επιφάνειες όπως ο πάγκος της κουζίνας.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε το σφουγγάρι των πιάτων

Έτσι, παρ' όλο που το χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με σαπούνι ή άλλα καθαριστικά, συσσωρεύονται σε αυτό εκατομμύρια μικροοργανισμοί.

Κάθε πότε πρέπει να πετάμε το σφουγγαράκι και να το αντικαθιστούμε με ένα καινούργιο;

Σύμφωνα με τον Σάιμον Μπλάκχερστ, τεχνικό διευθυντή της Minky, εταιρία που προμηθεύει καθαριστικά προϊόντα στη βρετανική βασιλική οικογένεια, όσο ισχυρά καθαριστικά κι αν επιλέξουμε για την κουζίνα μας, χρησιμοποιώντας ένα παλιό σφουγγαράκι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξαπλωθούν βακτήρια σε όλες τις επιφάνειες και δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε απόλυτη καθαριότητα.

4d4c6e792635b1db3affa23f2b094bc2 L

Το νωπό σφουγγαράκι των πιάτων είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια. Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι ένα σφουγγαράκι μπορεί να κουβαλά έως και 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά 6,5 τετραγωνικά εκατοστά.

Για να διατηρήσετε την κουζίνα και τα πιάτα σας απαλλαγμένα από μικροοργανισμούς, ο Μπλάκχερστ προτείνει να πετάτε το σφουγγαράκι κάθε εβδομάδα και να το αντικαθιστάτε με ένα καινούργιο.

Στο μεταξύ, δεν πρέπει να αφήνετε το σφουγγαράκι μέσα στο νεροχύτη. Πρέπει να το στραγγίζετε καλά και να το τοποθετείτε σε κάποια καθαρή επιφάνεια που να μπορεί να στεγνώνει εντελώς.

Διαβάστε επίσης:

Κάθε πότε πλένουμε τις πετσέτες του μπάνιου;