ΥΓΕΙΑ

Πού οφείλεται η διαρροή ούρων και το τσούξιμο κατά την ούρηση (γράφημα)

Ό,τι συμβαίνει στην τουαλέτα συνήθως... μένει στην τουαλέτα! Αρκετές γυναίκες ντρέπονται να μοιραστούν με το γιατρό τους ανησυχητικές ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται προβλήματα που θα μπορούσαν να λυθούν εύκολα και γρήγορα.

Πού οφείλεται η διαρροή ούρων και το τσούξιμο κατά την ούρηση (γράφημα)

Η διαρροή ούρων και το τσούξιμο κατά την ούρηση είναι δύο συνήθη συμπτώματα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες. Με τη βοήθεια του παρακάτω γραφήματος, μπορείτε να τα «αποκρυπτογραφήσετε» ώστε να αναζητήσετε στη συνέχεια τις κατάλληλες θεραπευτικές λύσεις.

urine trouble

Διαρροή ούρων

Εάν «ξεφεύγουν» μερικές σταγόνες ούρων, η αίσθηση για ούρηση γίνεται επιτακτική και πολλές φορές διακόπτεται και ο ύπνος λόγω της ανάγκης να επισκεφθείτε την τουαλέτα, πρόκειται πιθανότατα για σύνδρομο υπερδραστήριας κύστης. Εάν διαρρέουν μόλις λίγες σταγόνες, αλλά δεν διακόπτεται ο ύπνος, ίσως πρόκειται για σύμπτωμα ουρολοίμωξης.

Εάν η διαρροή ούρων συμβαίνει λόγω εξωτερικού ερεθίσματος, όπως κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, μετά από ένα φτάρνισμα ή όταν γελάτε, πιθανώς πρόκειται για τη λεγόμενη ακράτεια ούρων από υπερένταση (stress incontinence).

Τσούξιμο κατά την ούρηση

Εάν το σύμπτωμα συνοδεύεται από συχνοουρία, ίσως αποτελεί ένδειξη ουρολοίμωξης. Εάν πάλι το τσούξιμο συνοδεύεται από έκκριση πρασινωπών υγρών από τον κόλπο, πρόκειται μάλλον για λοίμωξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Διαβάστε επίσης:

Τα συμπτώματα των γυναικολογικών καρκίνων (γράφημα)
Κολπίτιδες: Γιατί αυξάνονται το καλοκαίρι, πώς θα προστατευτείς
Πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη: Δείτε τι μπορεί να κρύβει