ΥΓΕΙΑ

Στη Θεσσαλονίκη ο Καθηγητής Ιατρικής του Χάρβαρντ Χρήστος Μαντζώρος για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), ο διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κ. Χρήστος Μαντζώρος θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του 29ου Πανελληνίου Ετησίου Συνεδρίου της στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Στη Θεσσαλονίκη ο Καθηγητής Ιατρικής του Χάρβαρντ Χρήστος Μαντζώρος για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 (ώρα 18.45) ο κ. Μαντζώρος θα μιλήσει με θέμα «Ορμόνες και Κεντρικό Νευρικό Σύστημα στον έλεγχο του μεταβολισμού στην Παχυσαρκία και τη Λιποδυστροφία», παρουσιάζοντας νέα ερευνητικά δεδομένα που δεν έχουν ακόμα δημοσιευθεί και τα οποία θα αποτελέσουν Ιατρική Πράξη στο μέλλον.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου (ώρα 16:00), ο κ. Μαντζώρος προσκαλεί όλους τους φοιτητές της ιατρικής σε Ημερίδα που οργανώνει στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του ξενοδοχείου Makedonia Palace. Στην ημερίδα ο κ. Μαvτζώρος θα μιλήσει για την εκπαίδευση, την ειδικότητα και τη μετεκπαίδευση του σύγχρονου Ιατρού, με ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα που αφορούν την έρευνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει:

α. Επιστημονικό Σεμινάριο για Σπουδές και Ερευνητική Δραστηριότητα στο Εξωτερικό για Φοιτητές και Ειδικευόμενους Ιατρούς, με τις εξής ενότητες:

16:00-17:00 Εισαγωγή στη μεθοδολογία της Βιοϊατρικής έρευνας
17:00-17:30 Διάλειμμα γνωριμίας
17:30-18:30 Ειδικότητα, Μετεκπαίδευση και Σταδιοδρομία στο εξωτερικό (με έμφαση στις Η.Π.Α.)

Το Σεμινάριο θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.livemedia.gr/29deve

β. Μετά από σύντομο διάλειμμα (18:30-19:00), η Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης, η αρχαιότερη ιατρική εταιρεία της πόλης, θα τιμήσει τον Καθηγητή κ. Xρήστο Μαντζώρο, δια του Καθηγητού του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και Προέδρου της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης κ. Αστέριου Καραγιάννη, παρουσία της ηγεσίας του Ιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ. (19.00-20.00).

Ο κ. Μαντζώρος θα αποδεχθεί και θα ανταπαντήσει με την ομιλία που θα έχει θέμα «Σκέψεις που αφορούν την Ιατρική Εκπαίδευση στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του διαδικτύου».

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991 από τη Διεθνή Ομοσπονδία του Διαβήτη (IDF) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) σε ανταπόκριση των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την κλιμακούμενη απειλή για την υγεία λόγω του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Διαβάστε ακόμη:

Κραυγή αγωνίας από τους Διαβητικούς: Όχι στο πλαφόν στην ινσουλίνη, όχι άλλες μειώσεις στα προνοιακά επιδόματα

Ύπνος & διαβήτης: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο