ΥΓΕΙΑ

D-Partner – Μία εφαρμογή σύμμαχος στην καθημερινότητα των ατόμων με διαβήτη

Την πρωτοποριακή εφαρμογή D-Partner στο Διαβητικό Χωριό στην Πάτρα, παρουσίασαν η Novo Nordisk σε συνεργασία με τη Vodafone με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη.

D-Partner – Μία εφαρμογή σύμμαχος στην καθημερινότητα των ατόμων με διαβήτη

Η εφαρμογή D-Partner απευθύνεται σε άτομα με όλους τους τύπους σακχαρώδη διαβήτη και έχει ως στόχο τη συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες κινητής επικοινωνίας, οι οποίοι διαθέτουν συσκευές smartphones και tablets με λειτουργικό Android ή iOS.

Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή προσφέρει σειρά χρήσιμων λειτουργιών όπως:

• Μπορεί να αντιστοιχεί με ακρίβεια την ποσότητα φαγητού με υδατάνθρακες που θα καταναλώσει και επομένως να προτείνει τη σωστή δόση ινσουλίνης, αφού προσφέρει μία ενσωματωμένη βάση δεδομένων τροφών και γευμάτων η οποία προέρχεται από τον Οδηγό Διατροφής της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, στην οποία ο χρήστης μπορεί να εισάγει σε αυτή και άλλες τροφές που δεν εμπεριέχονται.

• Καταγράφει το ιστορικό διαβήτη, καθώς και την αντιδιαβητική θεραπεία που ακολουθεί.

• Παρακολουθεί το ημερολόγιο καταγραφής μετρήσεων γλυκόζης, εργαστηριακών αποτελεσμάτων, μετρήσεων αρτηριακής πίεσης, βάρους και σωματικής άσκησης.

• Προσφέρει μια σειρά μηνυμάτων, ειδοποιήσεων και προτάσεων σχετικά με την ποιότητα των καταγραφόμενων μετρήσεων και του διαβητικού προφίλ.

Μέσα από την D-Partner και αποκλειστικά για τους συνδρομητές Vodafone προσφέρονται δύο επιπλέον λειτουργίες:

• Τηλεϊατρική: Μέσω της εφαρμογής, ο ίδιος ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και να τηρεί τον προσωπικό του on-line ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο και να δίνει πρόσβαση (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) στον ιατρό του μέσω κωδικού που αποστέλλεται με email. Κατ αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον Ιατρό να μελετά τα καταχωρημένα στοιχεία, και να προσθέσει τυχόν σχόλια ή συστάσεις, χωρίς όμως να μπορεί να αλλοιώσει, επεξεργαστεί ή να διαγράψει τα δεδομένα της ηλεκτρονικής καρτέλας.

• Hypo-Αlert: Σε περίπτωση που ο χρήστης της εφαρμογής αισθανθεί ότι πρόκειται να κάνει υπογλυκαιμικό επεισόδιο, το οποίο ενδεχομένως δεν θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει μόνος του, μπορεί να πατήσει το κουμπί Hypo-Alert της εφαρμογής, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο τη θέση του –μέσω SMS– στον αριθμό τηλεφώνου που έχει προκαθορίσει ο ίδιος για τέτοιες περιπτώσεις στο προφίλ της εφαρμογής.

Η εφαρμογή τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, καθώς και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη. O σχεδιασμός και η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε από την εταιρεία Diabetes Innovations.

Η Novo Nordisk και η Vodafone ήταν χορηγοί του Διαβητικού Χωριού, το οποίο διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).

Διαβάστε ακόμη:

Τεράστιο το κοινωνικό & οικονομικό κόστος του διαβήτη - Ανάγκη για Ιατρεία Διαβητικού Ποδιού

Διαβήτης: Πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο κατά 35%-40%