ΥΓΕΙΑ

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Αντιμετωπίζεται ο πονοκέφαλος χωρίς φάρμακα;

Ο Mikhail Varshavski ανακηρύχθηκε από το περιοδικό People ως ο πιο σέξι γιατρός!

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Αντιμετωπίζεται ο πονοκέφαλος χωρίς φάρμακα;

Μεταξύ των εφημεριών στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ όπου κάνει την ειδικότητά του και των δραστηριοτήτων του ιδρύματος Limitless Tomorrow που έχει ιδρύσει με σκοπό την οικονομική ενίσχυση νέων, ο εμφανίσιμος γιατρός βρήκε λίγο χρόνο για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που αφορά τον πονοκέφαλο, μια ενόχληση που κατά καιρούς μας ταλαιπωρεί όλους.

Σε συνεργασία με το Women’s Health, ο Mikhail Varshavski απαντά μέσα από βίντεο ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με διάφορα καθημερινά ζητήματα υγείας.

Η αναγνώστρια ρωτά: «Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης για τον πονοκέφαλο, εκτός από τα συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα; Μπορείτε να προτείνετε κάποια μέθοδο για την πρόληψη του πονοκεφάλου;»

Ο γιατρός αρχικά διευκρινίζει ότι η αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας εξαρτάται από τον τύπο της. Η ημικρανία, η κεφαλαλγία τάσης και η αθροιστική κεφαλαλγία είναι τρεις τύποι πονοκεφάλου που οφείλονται σε διαφορετικές αιτίες, άρα χρειάζονται διαφορετική θεραπεία.

Εάν, για παράδειγμα, πρόκειται για κεφαλαλγία τάσης, οι τεχνικές της οστεοπαθητικής θεραπείας συχνά αποδεικνύονται βοηθητικές ως εναλλακτική μέθοδος αντιμετώπισης του πόνου.

Όσον αφορά την ημικρανία, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, σύμφωνα με τον Δρ Varshavski. Μια κρίση ημικρανίας μπορεί να πυροδοτείται από συγκεκριμένες τροφές, από αλλεργιογόνα ή από άλλους παράγοντες, όπως η γυμναστική. Πρέπει λοιπόν ο ασθενής να αναγνωρίσει ποιοι παράγοντες επιβαρύνουν την κατάστασή του πριν αναζητήσει θεραπεία.

Ο γιατρός προτείνει επίσης εναλλακτικές τεχνικές, όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός (ή ακόμα και πιο έντονη σωματική άσκηση, εάν δεν επιφέρει τις αρνητικές επιδράσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως).

Ο πονοκέφαλος είναι συχνά αποτέλεσμα της διαστολής των αγγείων του εγκεφάλου και η σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό.

Κλείνοντας, ο γιατρός επισημαίνει για ακόμη μία φορά ότι είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστεί η αιτία του πονοκεφάλου πριν ο ασθενής αναζητήσει οποιαδήποτε θεραπευτική λύση.

Δείτε κι αυτό:

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Τι σημαίνει αν δεν φεύγει μια μελανιά;

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη σιδήρου;

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Οι μύκητες των γεννητικών οργάνων αντιμετωπίζονται χωρίς φάρμακα;