ΥΓΕΙΑ

Υπερκατανάλωση ζάχαρης στην εγκυμοσύνη: Ποιοι οι κίνδυνοι για το μωρό

Η υπερκατανάλωση ζάχαρης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θέτει σε κίνδυνο τη μελλοντική υγεία του παιδιού, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες.

Υπερκατανάλωση ζάχαρης στην εγκυμοσύνη: Ποιοι οι κίνδυνοι για το μωρό

Συγκεκριμένα, συνιστάται στις μέλλουσες μητέρες να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση φρουκτόζης από επεξεργασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά.

bigstock 124677341

Σύμφωνα τη μελέτη που δημοσιεύουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση American Journal of Obstetrics and Gynecology, η υπερκατανάλωση ζάχαρης στην εγκυμοσύνη συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσει το παιδί καρδιοπάθεια στο μέλλον.

Πρόσφατες μελέτες έχουν υποδείξει ότι η κατανάλωση φρουκτόζης συνδέεται με την αύξηση των δεικτών καρδιαγγειακών νοσημάτων, παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της νέας έρευνας, Antonio Saad, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, «όταν η μητέρα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα παιδιά της κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν ως ενήλικες παχυσαρκία, υπέρταση και μεταβολικές δυσλειτουργίες, παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρδιοπάθειας».

Τα νέα ευρήματα υποδεικνύουν μάλιστα ότι οι αρνητικές επιδράσεις είναι πιο έντονες για τα κορίτσια απ’ ό,τι για τα αγόρια.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Μωρά που θηλάζουν... μπέργκερ και ντόνατς

Καφές, εγκυμοσύνη & αποβολή: Νέα στοιχεία που σοκάρουν