ΥΓΕΙΑ

Οστεοαρθρίτιδα: Τελικά υπάρχει λύση;

Η οστεοαρθρίτιδα, η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας, είναι μια εκφυλιστική νόσος των αρθρώσεων η οποία χαρακτηρίζεται από φλεγμονή της αρθρικής μεμβράνης και σταδιακή απώλεια του χόνδρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τριβή μεταξύ των οστών και την εμφάνιση οιδήματος και πόνου. Παράλληλα, μπορεί να υπάρξει ακανόνιστη διαμόρφωση του υποχόνδριου οστού ή και εμφανής παραμόρφωση στα άνω και κάτω άκρα.

Οστεοαρθρίτιδα: Τελικά υπάρχει λύση;

Η πιο συνηθισμένη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας αφορά τη χορήγηση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (NSAIDs). Ωστόσο, τελευταία πολλοί είναι οι γιατροί και οι επιστήμονες υγείας που προτείνουν διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Οι τρόποι αυτοί συμπεριλαμβάνουν τη θεραπεία με φυσικές χονδρο-προστατευτικές ουσίες όπως οι εξής: θειϊκή γλυκοζαμίνη, θειϊκή χονδροϊτίνη, υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, οργανικό θείο (MSM) αλλά και τη συμμετοχή θρεπτικών συστατικών, όπως τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες και τα μέταλλα. Η λήψη των εν λόγω ουσιών είθισται να γίνεται μέσω συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία και περιλαμβάνουν συμπυκνωμένες ποσότητες αυτών.

Τα αποτελέσματα από τη χρήση τους, κυρίως όταν παρατηρείται μεταβολικό πρόβλημα του χόνδρου, όπως συμβαίνει στην οστεοαρθρίτιδα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικά. Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί σε πολλές in vivo και in vitro έρευνες ότι οι προαναφερθείσες ουσίες, κυρίως συνδυαστικά, μπορούν να τροποποιήσουν, να σταθεροποιήσουν ή ακόμα και να αντιστρέψουν, σε κάποιες περιπτώσεις, την παθολογία της οστεοαρθρίτιδας. Παράλληλα, πολυάριθμες κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η στοχευμένη συνδυαστική χορήγησή τους οδηγεί σε μια αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας, έχοντας λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Με γνώμονα τα παραπάνω δεδομένα, η εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Lanes προχώρησε στη δημιουργία του Flexade Xtra, το οποίο, χάρη στην εμπλουτισμένη φόρμουλά του με 7 στοχευμένα ενεργά συστατικά όπως κολλαγόνο, υαλουρονικό, MSM, γλυκοζαμίνη, χονδροϊτίνη, μαγγάνιο και βιταμίνη C, αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο της υγείας των αρθρώσεων.

Η δράση των ουσιών αυτών μπορεί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών, να εξηγηθεί ως εξής: ως βασικά συστατικά, από τη μία πλευρά, του χόνδρου, η γλυκοζαμίνη, η χονδροϊτίνη και το κολλαγόνο και από την άλλη του αρθρικού υγρού το υαλουρονικό οξύ, διεγείρουν τις αναβολικές διαδικασίες του χόνδρου, δηλαδή την αναδόμησή του. Παράλληλα, η αντιφλεγμονώδης δράση του MSM σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση ή την εξέλιξη φλεγμονής στο χόνδρο. Με τον τρόπο αυτό, ο συνδυασμός των συστατικών αυτών μπορεί να έχει ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας, αφού επιβραδύνεται σημαντικά η διάβρωση του χόνδρου, ενώ μειώνεται σημαντικά το αίσθημα του πόνου. Σημαντικό να αναφερθεί πως η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη αποτελούν κατευθυντήριες οδηγίες έγκριτων ιατρικών φορέων όπως είναι η European League Against Rheumatism (EULAR) και ο Osteoarthritis Research Society International (OARSI) για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας .

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, το Lanes FlexAde Xtra, το οποίο συγκεντρώνει στην φόρμουλά του όλα τα απαραίτητα αυτά συστατικά, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα βελτίωσης της ποιότητας ζωής ενός ατόμου με οστεοαρθρίτιδα. Βασικό του πλεονέκτημα, εκτός από την πληρότητα των συστατικών του, η παρατεταμένη δράση ενάντια στον πόνο και την φλεγμονή, λόγω της ταμπλέτας του που αποδεσμεύει όλα τα ενεργά συστατικά σταδιακά στον οργανισμό.

Φυσικά, η χρήση του Lanes FlexAde Xtra δεν περιορίζεται μόνο σε περιπτώσεις που εμφανίζουν οστεοαρθρίτιδα. Μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην υγεία των αρθρώσεων αθλητών και ατόμων που καταπονούν τις αρθρώσεις τους λόγω πολύωρης ορθοστασίας, κακής στάσης του σώματος, ύπαρξης κάποιου ανατομικού προβλήματος, μεγάλου σωματικού βάρους και άλλων περιπτώσεων.

Τα συμπληρώματα διατροφής Lanes, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που διέπει τα Συμπληρώματα Διατροφής, προσφέρουν εγγύηση ανυπέρβλητης ποιότητας και αξιοπιστίας για όλα τα συστατικά που αναφέρονται στις ετικέτες τους, στις δηλούμενες ποσότητες έως την λήξη τους.

Βρείτε το FlexAde Xtra από τη Lanes διατίθεται στα φαρμακεία στην προνομιακή τιμή των 21,50€.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ