ΥΓΕΙΑ

Cranberry και αρκτοστάφυλλος: Ο φυσικός σύμμαχος για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος!

Οι ουρολοιμώξεις είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κυρίως του γυναικείου και, συγκεκριμένα, αποτελούν το δεύτερο πιο συχνό τύπο λοιμώξεων στο σύγχρονο άνθρωπο.

Cranberry και αρκτοστάφυλλος: Ο φυσικός σύμμαχος για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος!

Τώρα το καλοκαίρι η εμφάνιση τους είναι ακόμα πιο συχνή ενώ υπάρχουν και πολλά περιστατικά υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προνοήσει κανείς για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος και αυτοί περιλαμβάνουν τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού, την τήρηση των βασικών κανόνων προσωπικής υγιεινής, τις καλές συνήθειες ούρησης.

Ακόμα ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι η πρόσληψη cranberry και αρκτοστάφυλλου, φρούτων που μπορούν να δράσουν συνεργικά και να προσφέρουν μέγιστη προστασία στο ουροποιητικό σύστημα. Το cranberry και ο αρκτοστάφυλλος συνυπάρχουν, μαζί με ψευδάργυρο και βιταμίνη C, στο συμπλήρωμα διατροφής CystiΑde της Lanes.

Το cranberry είναι ένα αρκετά γνωστό φρούτο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε προανθοκυανιδίνες, που αποτελούν αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εμποδίζουν αποτελεσματικά την προσκόλληση βακτηρίων στην περιοχή της ουροδόχου κύστης. Άλλωστε κύρια αιτία της ουρολοίμωξης είναι η παρουσία βακτηρίων και δεν είναι λίγες οι μελέτες που καταλήγουν πως η κατανάλωση cranberry μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην υγεία του ουροποιητικού συστήματος.

Αντίστοιχα, ο αρκτοστάφυλλος χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες ως μέσο αντιμετώπισης λοιμώξεων το ουροποιητικού. Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει πως η δράση του αυτή οφείλεται σε διαφορετικές δραστικές ουσίες που περιέχει οι οποίες του προσδίδουν αντισηπτικές και διουρητικές ιδιότητες. Έτσι, μπορεί να απομακρύνει τα βακτήρια μέσω της ουροποιητικής οδού, ενώ παράλληλα να μειώσει τυχόν φλεγμονές και να καταπολεμήσει την ουρολοίμωξη.

Έτσι λοιπόν, είναι προφανές πως ο συνδυασμός cranberry και αρκτοστάφυλλου μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη στην πρόληψη ή την αντιμέτωπη λοιμώξεων ή φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος. Οι δράσεις τους μπορούν να είναι συνεργιστικές, έχοντας ως αποτέλεσμα τόσο την αναστολή της προσκόλλησης βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης όσο και την πλήρη απομάκρυνση αυτών μέσω της ουροποιητικής οδού.

Στο παραπάνω εύρημα βασίστηκε η επιστημονική ομάδα της Lanes για να δημιουργήσει το συμπλήρωμα διατροφής CystiΑde. Η φόρμουλα του CystiΑde αποτελεί την πλέον ιδανική και αποδοτική επιλογή για την πρόληψη ή και την αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων. Η σύνθεσή του είναι αρκετά ενισχυμένη, αφού το συμπυκνωμένο cranberry σε κάθε ταμπλέτα ισοδυναμεί με 10γρ σκόνης του φρούτου, ποσότητα που δύσκολα συναντάται σε συμπληρώματα διατροφής. Η αποτελεσματικότητα του CystiΑde όμως αυξάνεται από την παρουσία ψευδάργυρου και βιταμίνης C. Ο συνδυασμός τους βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η παρουσία βιταμίνης C μετατρέπει το pH των ούρων σε όξινο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό αφού τα περισσότερα βακτήρια και άλλοι παθογόνοι οργανισμοί δεν αναπτύσσονται σε όξινο περιβάλλον.

Για να απολαύσεις όλα τα οφέλη που προσφέρουν ο αρκτοστάφυλλος και το cranberry στο ουροποιητικό σου σύστημα, αρκεί να παίρνεις ένα δισκίο από το CystiAde της Lanes, με ένα γεμάτο ποτήρι νερό πριν από το κύριο γεύμα της κάθε ημέρας.

Με πολυετή παρουσία στο χώρο, η πρωτοπόρα εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών Lanes επιλέγει πάντα πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και καθαριότητας για το σχηματισμό των προϊόντων της και φροντίζει πάντα για τη δημιουργία συμπληρωμάτων διατροφής που υποστηρίζουν τις ανάγκες του καταναλωτή για βέλτιστη υγεία και ευεξία.

Για την ενίσχυση της υγείας του ουροποιητικού συστήματος και την αποφυγή εμφάνισης λοιμώξεων αναζητείστε στα φαρμακεία το CystiΑde της Lanes, την πιο προσιτή και ενισχυμένη πρόταση, με μόλις 14,00€ ή μάθετε περισσότερα στο http://laneshealth.gr/new-products/cystiade

Ελίνα Ασημακοπούλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Καλύβια Αττικής
Γ. Γραμματέας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε.)
info@elina-diatrofi.gr