ΥΓΕΙΑ

Αλλεργία στη γάτα: Τρόποι να περιορίσετε τις ενοχλήσεις

Το τρίχωμα και τα νεκρά κύτταρα που απορρίπτει η γάτα είναι για πολλούς αιτία εκδήλωσης συμπτωμάτων αλλεργίας, όπως η καταρροή, η φαγούρα στα μάτια και το φτάρνισμα. Είτε είστε ιδιοκτήτης γάτας είτε είστε επισκέπτης σε σπίτι που κατοικεί το συμπαθές τετράποδο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσετε τα συμπτώματα αλλεργίας.

Αλλεργία στη γάτα: Τρόποι να περιορίσετε τις ενοχλήσεις

Παρακάτω θα δείτε μερικές απλές στρατηγικές πρόληψης των συμπτωμάτων.

1. Προετοιμαστείτε κατάλληλα: Εάν πρόκειται να επισκεφθείτε σπίτι με γάτα, φροντίστε να πάρετε προληπτικά αντιισταμινικό ή να έχετε το φάρμακο μαζί σας.

2. Αποφύγετε πολυθρόνες και καναπέδες: Προτιμήστε να καθίσετε σε μια ξύλινη καρέκλα παρά σε έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα, καθώς στα υφάσματα συσσωρεύονται τρίχες και νεκρά κύτταρα από τη γάτα.

bigstock 131875721

3. Πλύνετε τα χέρια σας: Εάν χαϊδέψετε τη γάτα, φροντίστε να μην αγγίξετε το πρόσωπό σας και πλύνετε αμέσως τα χέρια σας.

4. Χρησιμοποιήστε φίλτρο: Εάν πρόκειται να μείνετε σε σπίτι που υπάρχει γάτα, προμηθευτείτε φορητό φίλτρο καθαρισμού του αέρα.

5. Πλύνετε τα ρούχα σας: Μετά από καλό τίναγμα, πλύνετε τα ρούχα σε ζεστό νερό ώστε να αποφύγετε την εξάπλωση των αλλεργιογόνων.

bigstock Happy Cat In Her Owner s Arms 119625230

6. Περιορίστε τη γάτα: Είτε η γάτα είναι δική σας είτε μένετε προσωρινά σε σπίτι με γάτα, περιορίστε την πρόσβαση του τετράποδου σε χώρους που περνάτε πολύ χρόνο, κυρίως στην κρεβατοκάμαρα.

Πηγή: health.com

Δείτε κι αυτό:

Για ταχύτερη επούλωση των πληγών, ακολουθήστε το παράδειγμα της γάτας!

Τζούλια και Γουόλτερ – Μια φιλία μοναδική (βίντεο)