ΥΓΕΙΑ

Καρδιαγγειακός κίνδυνος: Με πόση άσκηση θα τον μειώσετε

Ακόμη και οι μικρές αλλαγές στα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας είναι αρκετές για να απομακρύνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Καρδιαγγειακός κίνδυνος: Με πόση άσκηση θα τον μειώσετε

Έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακόμη και χαμηλά επίπεδα άσκησης επαρκούν για να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε Συνέδριο για τις Καρδιαγγειακές Παθήσεις στον Καναδά και όπως ανέφεραν οι ερευνητές, επίπεδα άσκησης μέχρι 20% κάτω από το μέσο όρο σε υγιείς ανθρώπους, είναι επαρκή για την πρόληψη της καρδιοπάθειας.

Ο ερευνητής Daniel Curnier, δήλωσε ότι τα καλά νέα αφορούν ανθρώπους με καρδιακή νόσο που δυσκολεύονται να υιοθετήσουν τακτικό πρόγραμμα άσκησης - κυρίως αερόβια.

bigstock Fitness Female Athlete Driking 106484699

Η έρευνα περιέλαβε 205 άντρες, οι οποίοι έπρεπε να υποβληθούν σε εξέταση στρες με στατικό ποδήλατο για να εκτιμηθεί η φυσική τους κατάσταση.

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι η καλή φυσική κατάσταση μειώνει τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά αίτια και η σωματική δραστηριότητα έχει θετική επίδραση σε παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά, μετά από πρόγραμμα αποκατάστασης.

Η ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να βελτιωθεί η καρδιαγγειακή υγεία είναι η άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα, άποψη που συμβαδίζει με τις συστάσεις του ΠΟΥ.

Διαβάστε επίσης:

Καρδιοπάθεια & εγκεφαλικό: Η διατροφή που μειώνει σημαντικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Πρόβλημα στην καρδιά: Έξι παράδοξα προειδοποιητικά σημάδια

Καρδιαγγειακή νόσος: Διατροφικές συστάσεις για μείωση του κινδύνου